A wolfram Alpha miért dob ki több megoldást?
lim (n+3)/(n^2+2)
Beírom ezt a sorozatot és ha végtelenről van szó, akkor 0, de ha nulla, akkor meg 2/3.
Ez most mi?
Miért van kétféle verzió?
Hogy nulla meg végtelen?
Azt nem én számolom ki?
Már nem ez az első, sőt a legtöbb, hogy próbálom leellenőrizni a megoldást és mindig dob ki plusz megoldást.
Előre is bocs, ha hibás/pontatlan. Ha annyit mondasz a programnak, hogy "lim", akkor ő azt 0-tól végtelenig fogja venni. Először kiadja a megoldást 0-ra, ezt te is ki tudod számolni fejben, egyszerűen helyettesíts be az n-ek helyére 0-t! A megoldás ekkor: lim(0+3)/(0^2+2)=lim(3/2)=3/2 lesz, ezt mondja a Wolfram is. Ha meg végtelent helyettesítesz be, akkor lim(végtelen+3)/(végtelen^2+2), nos ebből a Wolfram azt hozta ki, hogy 0. Ha a feladat esetleg a "lim" alatt jelzi, vagy szövegesen megadta, hogy mit helyettesítsd be "n" helyére, akkor értelemszerűemn azzal oldd meg a feladatot!
Aztán hátha jön egy matematikus/fizikus!mérnök/informatikus, és elmagyarázza sokkal jobban, mint amennyire én tudom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!