Hogyan kéne megírnom a szakdogámat?
Szia! Laikusként kérdezem, pontosan meg van adva a "nagy témának kis részei"? Ha igen, akkor azokat írd le, mert választás szempontjából fontos.
Ha nem, akkor én személy szerint M.o.-i viszonylatban elég nagy részben érinteném az abortusz témát: nagymamáink korától egészen a mai napig összefoglalóan. Törvények, kiskapuk, statisztikákra bőven hivatkozva...
A mai helyzet szerintem tökéletes "elmesélnivaló".
Egy csipetnyi politikával megfűszerezed, és már kész is :D
Viccen kívül, remélem nem mondtam nagy hülyeséget. Én ezt a témát dolgoznám ki.
Attól függ, mit csinálsz szívesebben.
Én például szívesen elemezgetek statisztikákat, így rámennék a társadalmi megítélés kérdésében készült felmérések összegyűjtésére a különböző korszakokban, és ezt vetném össze az adott időszak jogszabályaival - egészen napjainkig.
Ha pedig inkább friss anyagokkal dolgoznál, ahol az adott szakemberrel is tudsz konzultálni, akkor a tablettás abortusz témája lehet érdekes.
Neten kereshetsz nemzetközi irodalmat az orvosi tapasztalatokról, az itthoni tapasztalatokat a szegedi klinikán pár évig végzett kísérleti alkalmazás alapján beteheted (nevet sajnos nem tudok mondani). Ez lenne az alapja a dolgozatnak, amire jöhet a tényleges jogi rész: nemzetközi alkalmazások összehasonlítása, WHO ajánlás, nálunk mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!