Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Igaz az, hogy ha nem sikerül...

Igaz az, hogy ha nem sikerül az őszi (előrehozott) érettségim, akkor tavasszal újra megpróbálhatom, ha nem megyek el a szóbelire?

Figyelt kérdés

Most 12.-es vagyok. Informatikából középszinten előrehozottat akartam tenni,de az írásbeli nem úgy sikerült ahogy szerettem volna, akkor a tavaszi érettségin újra megpróbálhatom (középszinten), ha nem megyek el a szóbelire?

Ezt találtam: [link]

2020. nov. 16. 12:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, ez így van
2020. nov. 16. 12:22
 2/8 A kérdező kommentje:
Szóval, ha nem megyek be szóbelire, akkor a szóbelim 0 pontos lesz, ezáltal "megbukok" ami sehol se lesz feltüntetve és majd tavasszal megírhatom újra, mintha mi se történt volna?
2020. nov. 16. 12:28
 3/8 anonim ***** válasza:
60%

Akkor is elmehetsz újra tavasszal, hogyha ezt megírod legalább egy kettesre. Nyugodtan menj el szóbelire, legalább abból meglesz az érettségid, és ki tudja; lehet, hogy jövőre nem lesz lehetőséged érettségizni, vagy annyira összejönnek a dolgok, hogy az informatika miatt valamire nem jutna idő.

Veszteni nem tudsz semmit azzal, hogyha elmész a szóbelire. És tapasztalatszerzésnek is jó.

2020. nov. 16. 13:12
 4/8 anonim ***** válasza:
22%
Hülyeség lenne kihagyni a szóbelit. Menj el, hogy tapasztald meg milyen, így tavasszal ennyivel könnyebb lesz. És igen, természetesen mehetsz tavasszal is, és bármikor máskor is érettségizni, ez nem Kína, hogy egyetlen esélyed legyen.
2020. nov. 16. 13:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Ha elmegyek szóbelire és meglesz az info közép érettségim, akkor tavasszal nem tudom újra letenni, max szintemelőt vagy emeltet tehetnék belőle.
2020. nov. 16. 13:48
 6/8 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam, hogy inkább majd tavasszal, mert nem annyira tudom a tételeket (25-én van a szóbeli), és amúgy semmivel sem lennék előbbre.
2020. nov. 16. 13:52
 7/8 anonim ***** válasza:
8%
Már hogy ne tudnál tavasszal? És az baj, hogy szünetelőnek lesz beírva?? Csak mert egyetemi felvételin az is teljes értékűnek számít. Egyébként nem vagyok benne biztos, de valszeg így is színlelőnek lesz beírva tavasszal akár elmész most szóbelire, akár nem. És ez semmiben nem lesz neked hátrány, szóval mi a baj?
2020. nov. 16. 14:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha még középiskolás vagy, akkor a tanulmányaid alatt nem tudsz ugyanabbol a tárgybol ugyanazon a szinten vizsgázni. Csak szintemelőt lehetne tenni. Tehát a kérdező jol taktikázik. Ha nem elégedett az írásbelivel, akkor tényleg azt teheti, hogy most nem megy szobelizni, vagyis érvénytelen a vizsgája. Ebben az esetben tavasszal újra leteheti. Ha most szobelizik, akkor a sikeres vizsgát csak szintemelővel javíthatná, illetve ugyanazon a szinten legkorábban jövő oktoberben.
2020. nov. 16. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!