Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Középszintű magyar szóbelin...

Középszintű magyar szóbelin terjedelemben mennyi fér bele a 15 percbe?

Figyelt kérdés

Tehát begépelt, 12-es betűmérettel, 1,15-ös szóközzel írt 1 oldal kitölti a 15 percet?

Mivel az irodalom és a nyelvtan is ez alatt a 15 perc alatt jár le, úgy készüljek, hogy mindkét tételről 7-8 percet tudjak beszélni, vagy az nem negatívum, ha pl az irodalmi tételről beszélek 12 percet, a nyelvtaniról meg 3-at?

Fingom sincs milyen lesz a szóbeli, bármilyen tanácsot, tapasztalatot szívesen olvasok.

2020. nov. 14. 14:00
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
2020. nov. 14. 21:08
 12/14 anonim válasza:
Nem így működik ez. Lényegében azt kell csak tudni, amit a tanár letanított, de abból mindent ami kapcsolódik a tételhez. Ne úgy képzeld el, hogy kihúzod és elmondod. Simán belekérdezhet, vagy elviheti egy másik irányba a témát, ha úgy akarja, joga van hozzá. Ezért ne magolj. Inkább hallgass podcasteket az adott témáról, vagy nézz dokufilmeket/YouTube videókat. Én így tanultam meg 2 éve. Mesélni tudj a témáról ne magolásból visszamondani.
2020. dec. 12. 21:04
 13/14 anonim válasza:
52%

(Előző vagyok)

Ja és nincs ennyire időhöz kötve. Nekem pl csak 5 perc volt a nyelvtan. Azt mondta rendben köszi, mehetek. És ötös lett.

2020. dec. 12. 21:06
 14/14 A kérdező kommentje:

Nem magoltam, nem értem mindenki miért hiszi ezt. :))

Mivel nem ismertem a tanárt, nem tudhattam miket vár el, de teljesen meg volt elégedve a feleletemmel, 93% lett összben.

2020. dec. 13. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!