Milyen témát válasszak magyarból?
Nyelvújítás
(Megkérdezhetem, hogy milyen verseny?)
Mindenképp reformkori kérdés legyen szerintem.
Madách Ember tragédiája a legjobb abban szinte mindent megtalálhatunk, hogy van-e haladás, milyennek az erkölcsi értékek és hogyan változnak, a vallás szerepe, az érzelmek vs tudomány, a pénz, az eszmék, a befolyásolás......
Szerintem abban sok ma is aktuális probléma megtalálható, ha nincs ötleted szerintem ebből keresgélhetsz.
De igazából nem nagyon a témán múlik, mert egy jó dolgozatnak mindegy mi a témája ha színesen és érdekesen van megírva akkor az király(jó persze nem mindegyik, pl kvantumfizika bár lehet mert nem vagyok benne járatott.).
Én valamelyik versenyen a darwini evolúciós elméletet választottam. Sokan ilyen tudományos és magaslatokba törő tudományos szöveget írtak. Én egyszerűen feltettem néhány kérdést amin elmélkedtem. (szerelem,a gyengék az emberi társadalomban is elbuknak?,érzelmek miért vannak). És szinte egy tudományos könyvet elolvastam és győztem vele. Míg mások egy egész szakirodalomra hivatkoztak.
Egyébként Madách szerintem is jó ötletadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!