Miért mondják, hogy nem érdemes pszichológia szakra menni amikor egy 50-60 perces ülés ára min. 10.000 Ft mindegyik szakembernél?

Kérdező, te tényleg azt hiszed, hogy minden végzett pszichológus magánpraxisos pszichoanalitikus lesz...???
Nézz már szét!
A szakirány választható specializációi
A pszichológiai mesterképzés közös elemei a négy alapvető pszichológiai szakterületen (általános lélektan, fejlődéslélektan, személyiség-lélektan, társadalomlélektan) mindenki által hallgatott mesterkurzusok, szakmai készségfejlesztés, pályaszocializáció.
Hét specializációt kínálunk (68 kredites, jelentős volumenű specializációként):
Fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia specializáció
Interperszonális és interkulturális pszichológia specializáció
Klinikai és egészségpszichológia specializáció
Kognitív pszichológia specializáció
Munka- és szervezetpszichológia specializáció (szervezet- és vezetéspszichológiai fókusszal)
Tanácsadás- és iskolapszichológia specializáció
Társadalom- és szervezetpszichológia specializáció (szociálpszichológiai fókusszal)
Ezek közül egyetlen egy az, amivel dilidokisat "játszhatnak".

3+2 ev pszichologia ba es ma jobb esetben nem kell fizetned
Majd kell egy eu munkahely ha mondjuk klinikai szakpszichológusnak akarsz továbbképzodni ami marha ritka mert az eu allasok kihalasos alapon mukodnek, a klinikai kepzes tobb millio forint.
Aztan kell 150 sajatelmeny ami ha a legolcsóbbat valasztod is ami a csoportos az is van tobbszazezer forint.
Mellette fizeted meg a szuperviziot a rendeloberlest, adozol, honlapot epitsz, hirdetsz, tovabbkepzodsz. Akkor is tobb ev mire annyira ismernek h ajanljanak klienst, 1-2 mig csak magandrendelesbol meg tudsz elni (ha meg tudsz). Napi 5 kliens irrealis igy is. Tul nagy terheltseg.

Ahhoz hogy eddig eljuss minimum 5, de inkább 9-10 ev tanulas kell es milliós befektetés a képzéseidbe és önismeretedbe. Ha nincs megfelelő támogató háttered kb esélytelen. De ha el is jutaz, akkor is evekig tarthat mire egy akkora vendegkör kiepul akikbol stabilan megelsz. Plusz havonta minimum egy százas el is megy a vallalkozassal jaro kiadasokra.
Ja es napi 5 kliens az rohadtul nem fenntartható tempo.

En gyakorlo pszichológusként dolgozom. Engem a napi negy kliens is kikeszit pedig van h jol.el vannak osztva.
Napi 5 sztem kezelhetetlen nagyon hamar kiegsz, aztan ott vagy h ennyi penzt beleloltel es nem tudsz dolgozni a szakmadban.
Nekem a napi 3 lenne pont megfelelo, napi negy csak alacsony rizikoju kliensekkel, 50-60 perces ulesekkel. Igy is ramehet siman egy ora csak az adminisztraciora, heti szuperviziora, teamre. Aztan neha egy durvabb ulest neked is ki kell pihenned lelkileg. Korabban gyerekekkel dolgoztam ott ker ora alatt ket kulonbozo gyerektol meghallgattam hogyan bantalmaztak oket fizikalisan, egy masok ongyilkossagi gondolatait osztotta meg velem. Utana lehetett szusszani es gondolkozni azon h merre tovabb. Főként kezdokent hazaviszed a kliens gondjait, magasabb rizikó eseten nehez nem aggodni azon h a kliensed elszokik otthonrol vagy megvagja magat vagy ongyilkos nem lesz-e. Szerencsére nekem nem volt sok ilyen de igy is voltak almatlan ejszakaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!