1 emelt érettségiért már nem jár többlet pont? Nyelvvizsgánál hogyan van? Hogyan van most a pontszámítás?
én 2015-ben érettségiztem, ezért azóta már sok minden változott..
Szeretnék továbbtanulni viszont majd csak 2 év múlva, 2022-ben, azt tervezem ,hogy csinálok 2 emelt érettségit, és egy nyelvvizsgát.
Egyenlőre annyit tudok ,hogy felső oktatásba bejutás feltétele egy emelt érettségi és minimum egy nyelvvizsga... Viszont ez azt jelenti, hogy hiába lesz két emelt érettségim azért már csak 50 pontot kaphatok? Az első nyelvvizsgáért jár többlet pont?
OKJ-s végzettségért még mindig jár a többletpont? Pl én Pszichológiára szeretnék menni és van egy Pedagógiai és családsegítői munkatárs OKJ -s végzettségem, amit 2019-ben végeztem el, akkor még úgy volt, hogy 32 többlet pontot ér ha pszichológiára vagy pedagógiára megyek... Ez változatlan maradt?
felvi.hu.
Amúgy rosszul tudod. Nem kötelező a felvételihez a nyelvvizsga, és egy emelt tantárgy kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!