Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ilyenkor mit lehet tenni?

Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Jelenleg Pincérkedek, Gyakorlatra járok, van egy oktatóm, aki nagyon aranyos.. de ott van egy dolgozó is aki,mindig ugráltat minket és ő nem csinálsemmit,meglát egy kis koszt az asztalon és akkor már minket ugráltat.. Ő nem képes rá? hisz ott dolgozik. Mit tehetek? szóljak az oktatómnak? de ők jóban vannak.. de kiderült,hogy a dolgozó gyűlöli.

2020. okt. 25. 15:31
 1/3 A kérdező kommentje:
ÉS van egy új tanuló, akivel nagyon de nagyon jóban van :DD .
2020. okt. 25. 15:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Én 7 éve dolgozom vendéglátásban.

Igen, kezdőként ugráltatva leszel, és mindenki aki tapasztaltabb, mondani fog neked minden apróságot amíg magadtól nem tudod.

Néha még nekem is szólnak, hogy valamit nem jól vittem be a rendszerbe, annak a bizonyos bornak a dugója megint beletört vagy pl elfelejtettem megkérdezni a szakácsokat, hogy hány darab maradt X fogásból a péntek esti dömping közepén.

De pl egy puccos helyen azért is letolnak mert a villa nem X centire van az asztal sarkától, vagy hogy merre néz a sörös üvegen a logó miközben kitöltöd.

A példát megnézve, ez alap dolog.

Az asztal makulátlansága fontos, pláne pandémiás helyzetben.

Prioritások bármely étteremben:

1, a már bennt lévő vendékek, a foglat asztalok, ezek után pedig a besétálósok üdvözlése, különösen a meleg és fagyott étel-ital azonnali kivétele, allergiák, pontos rendelés felvétele, személyi nézése, pénz.

Ezeken nincs sakkozási lehetőség, ezeket kell előre venni és hibátlanul tudni kell.

2, az épp üres asztalok letakarítása, a másik pincérnek besegítés, megterítés, pohár mosás-szárítás, evőeszköz fényezés, wc ellenőrzése, kuka kivitele...

Ezeket adják át tapasztalatlanoknak. Ha az asztal meg a poharak már mennek, akkor ráérsz azon stresszelni, hogy hogyan fogod meg a gluténmentes pizzát, és hogy a vendég sugárba hány-e tőle.

2020. okt. 25. 16:59
 3/3 A kérdező kommentje:
igen egyet is értek veled, és teljesen igazad van, de nem egy puccos hely ez.. ez egy mocskos hely...koszos... menüztetés van. A Dolgozó sose törölte le az azstalokat, az oktatóm mondta el. megvárakoztatják a vendégeket..és hasonló dolgok folynak ott....Ja és elfogy a kaja... ilyen van? nem hiszem. volt,amikor kikellett küldeni mert nincs...
2020. okt. 25. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!