Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Biológusok! Jól látom, ezt a...

Biológusok! Jól látom, ezt a problémát a PhD-vel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Idegtudomány Msc végzettségem van és szeretnék majd PhD-t is de úgy látom, hogy nagyon igazságtalanul nehézre sikerült a rendszerben az átjárás az egyetem és a PhD között. Elsősorban arra gondolok, hogy a témavezetők általánosságban lesz*rnak és elvárják, hogy te magadtól találd ki hogyan kell elvégezni a kísérleteket, sokszor olyan eszközökkel amihez semmi előzetes tapasztalatom nincs és tréninget igénylő dolgokról van szó. Kicsit úgy érzem, hogy ez olyan mint mikor valaki olyan állásra jelentkezik ahol vezetni kell és nincs jogosítványa. Én szeretnék jeleskedni abban amit csinálok, ezért úgy döntöttem kihagyok egy kis időt, hogy megszerezzem azt a hiányzó tudást és tapasztalatot amit az egyetem nem adott meg nekem (nagyot csalódtam). Dolgozom egy ideig kutatóasszisztensként aztán megpróbálom.

Kérdés: Nektek mi a tapasztalatotok az egyetem-PhD átmenettel kapcsolatban? Azok akik molekuláris és sejtes szakirányon folytatták milyen hiányzó tudással mentek PhD-re és ami miatt nagyon nehéz volt?

2020. okt. 24. 12:48
 1/1 anonim ***** válasza:
Ugyanez.
2020. dec. 23. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!