Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem kaptam diákigazolvány-csek...

Nem kaptam diákigazolvány-csekket, pedig a jelentkezési lapon igényeltem. Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés

Szóval én egyáltalán nem kaptam regisztrációs levelet..Az adatmódosításos határidő előtti 2 hétben többször is jeleztem ezt az OM-nek/felvinek..Mindig nyugtatgattak,h.ne aggódjak időben megjön a levél...De nem jött.:s

Aztán rá is hagytam a dolgot,mert csak az adataim /jelentkezési adatok ellenőrzése miatt vártam nagyon a levelet,de azt végülis felvin is lecsekkoltam.Minden OK. volt...Meg aztán többen írtéák h.ők se kaptak,nem nagy gond...

Azt viszont nem tudtam, h.a diákigazolvány csekknek is abban a levélben kellett volna lennie....:O

Most mit kéne tennem?

Gondolom lekéstem már mindenféle határidőt...

Vagy így utólag is igényelhetem a diákot?Az az igénylés így még érvényben van, amit a jelentkezési lapon adtam be?

Elég rosszul esne,ha a hanyag OM hibájából nem lenne időben diákom...:(

2010. aug. 9. 11:18
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

találtam egy ilyen infót:

"Ha nincs meg a csekk, átutalhatod az Oktatási Hivatal számlaszámára : 10032000-00282637-000000

A közlemény rovatban tüntesd fel a nevedet és a 13 jegyű diákigazolvány-igénylés azonosítóját.."

Sajna 5.-e volt a határidő:S

2010. aug. 9. 11:20
 2/11 A kérdező kommentje:
vagy ezt az egészet már csak szeptemberben tudom elintézni a suli TO-ján?.:s
2010. aug. 9. 11:24
 3/11 A kérdező kommentje:
a diakigazolvany.hu oldal nem működik..
2010. aug. 9. 11:33
 4/11 A kérdező kommentje:

Ezt találtam még:

"A pótfelvételiben résztvevő jelentkezők - sikeres felvételijük esetén - az érintett felsőoktatási intézménytől igényelhetnek diákigazolványt.

Akik hallgatói jogviszonyuk fennállása alatt szeretnének diákigazolványt igényelni, azt ugyancsak az adott egyetemen, főiskolán tehetik meg."

Ez alapján,ha jól értem, úgy kell majd diákot igényelnem,mintha pl.a pótfelvételizőknek,vagy mintha nem is igényeltem volna eredetileg diákot a jelentkezéskor.

Ugye jó értem?

2010. aug. 9. 11:37
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem utald át! Én 5.én átutaltam, ma megkaptam a csekket, benne a határidő, hogy 5-éig fizessem be :)

Ide írhatsz nekik : info@diakigazolvany.hu

2010. aug. 9. 12:04
 6/11 A kérdező kommentje:
köszi:D
2010. aug. 9. 12:05
 7/11 A kérdező kommentje:

Nah írtam nekik,már válaszoltak is:

"Azoknak a felvételizőknek, akik nyújtottak be valamilyen dokumentumot a hátrányos helyzet igazolására, a regisztrációs levél postázása folyamatban van, várhatóan a héten fog megérkezni. A levél tartalmazni fogja a diákigazolvány díjának befizetésére szolgáló csekket is, melyet a kézhezvételtől számított 8 napon belül szükséges befizetni. Amennyiben gondolja, az 1600 Ft-os díjat a levél kézhezvétele előtt is átutalással is teljesítheti. Ebben az esetben a 10032000-00282637-00000000-s számlaszámra kell utalni az összeget, és a közlemény rovatban fel kell tüntetni az igénylő nevét és az igénylés sorszámát (3102021684460).Az összeget be lehet fizetni ún. "rózsaszín csekken", azaz belföldi postautalványon is. A címzett mezőt az alábbiak szerint kell kitölteni:

Oktatási Hivatal

10032000-00282637-00000000

3102021684460

1910

Fontos, hogy a befizető neve és címe pontosan, olvashatóan legyen kitöltve, valamint az igénylőlap sorszáma befizető azonosítóként legyen feltüntetve."

Tehát elvileg még ezután jön meg a levél:S A héten várok,aztán utalom az összeget:)

Utolsó köszi a tippet!!!:)

2010. aug. 9. 12:30
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez mind szép és jó, nekem is ezt írta a nő, hogy abban majd egy későbbi dátum lesz megadva, de nagyon nem!

Szerintem utald át, az a biztos, de te tudod!

2010. aug. 9. 18:04
 9/11 A kérdező kommentje:
okés:d
2010. aug. 9. 18:05
 10/11 A kérdező kommentje:

még 1 kérdés:

Az igénylés sorszáma az pontosan mi?

Mert itt a levélben írták ezt a 12 jegyű számot,de ez nem az én felvételi azonosító számom..-->ami a jel.lapon is rajta volt..

Vagy ezt a számot itt csak példának adták meg és nekem a sajátomat kell ráírnom az átutaláskor a lapra?

Vagy hogy azonosítják be h.én igénylem a diákot?Mert ugye a jel.lapon már képet is csatoltam meg minden:S

2010. aug. 9. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!