Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet elviselni esetleg...

Hogyan lehet elviselni esetleg szeretni a tanulást?

Figyelt kérdés

Van sok ismerősöm akik mondják, hogy "jaj , de rossz, hogy már nem tanulhatnak" meg van olyan is aki kismillió papírralaga mögött még 34 évesen ismét egyetemre jár.

Alig vártam, hogy vége legyen a középiskolának meg végre ne is lássak oktatási intézményt. Mondjuk az benne a ciki, hogy azóta nem csinálok semmit meg elfogyot a motivációm, de mindig örülök 3 év után is, hogy kimásztam a sulis évekből.

Mi lehet sok embernél ez a tanulás mánia, meg, hogy 23 vagyok és tanuljak még :D én aki súgással lett kettes bioszból. :D, kinevetem őket, de igazuk is lehet.

Ti hogyan vagytok ezzel, szerettek tanulni? Ha igen, mi jó abba, hogy órákat vagytok valami felett majd izgultok a vizsga miatt?

2020. okt. 14. 22:59
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Nem feltétlen a tanulás a jó (Bár én szeretek új dolgokat megismerni), hanem a tudással, a papírral elérhető dolgok.
2020. okt. 14. 23:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Fontos, hogy érdekeljen amit tanulsz. Gimiben hiába voltak jó jegyeim, nem mondanám, hogy szerettem tanulni. Néha elkapott valami, és akkor még a legunalmasabb dolgokat is szívesen tanultam meg, de ez aztán hamar el is múlt mindig:D

Egyetemen érdekel, amiről tanulok, ezért könnyebben rá tudom venni magam a tanulásra is, annak ellenére, hogy elég nehéz a tananyag. Közben pedig rájövök, hogy a való életben is hasznos lehet ez a tudás, ez pedig szintén ad a motivációhoz. Ha például egy magyar, vagy mérnöki szakon kellene lennem, én sem tanulnék szívesen...

2020. okt. 14. 23:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ehmm...mert jó erzes? Ezt nem lehet megmagyarazni. Egyetem alatt alig vartam hogy ki essek az iskola padbol, aztan igy hogy mar egy eve vege pont, hianyzik a tanulas. Na persze nem nagy mertekben, csak olyan kissebben. :D Hianyzik hogy uj dolgokat tudjak meg, abban ami erdekel, es hogy aztan hasznaljam is az eletben, vagy epp szelesebb latoszogre tegyek szert vele. Meg persze nem art karban tartani a memoriat. A szellemi munka felfrissít emgem peldaul. Ha pörög az agyam akkor bezsongok akar testileg is. Most peldaul nemetet tanulok. Gyulolok leulni ele, annyira elegem van mar a sok tanulasb, megis mikor leulok alig lehet felallitani mellole utana. Mert tudni izgi dolog. :)
2020. okt. 15. 00:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a harminc felett egyetemen kategóriába tartozom. Nem az iskolát szeretem, hanem a tanulás hatását a gondolkodásmódomra, agyamra. Egy bizonyos mennyiség felett olyan, mintha teljesen más megvilágításba kerülne az egész világ, változik tőle nem csak a nézőpontom dolgokról, de állítom, hogy még a személyiségem is. Imádom, hogy minél többet tudok, annál többet akarok még tudni, (és annál inkább rájövök, mennyi mindent nem tudok). De ehhez nem kell iskolába járni, otthon is tudsz tanulni, hogy egyszer megtapasztald milyen az, amikor magáért a tudásért és nem a kettesért tanulsz! Mert elképesztően jó érzés! Ez is tud "drog" lenni.
2020. okt. 15. 00:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Mindjárt 50 éves leszek és még mindig egyetemen tanulok, mert egyszerűen imádom (és szükségem is van a tudásra egyébként). Nekem ez a hobbim a sport mellett. Azért járok még mindig egyetemre, mert itt kényszerítenek a tanulásra, míg ha csak magamnak tanulgatok, akkor nem nagyon jutok sehová. Nem vagyok elég fegyelmezett.
2020. okt. 15. 07:24
 6/9 anonim ***** válasza:
Mert szeretem azt, amit tanulok. Az nyilván nem el élvezetes, ha valami olyan szakra mész, amit nem szeretnél igazán szívből űzni.
2020. okt. 15. 07:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Magyarszakos voltam, nekem is volt olyan tárgyam, amit gyűlöltem (irodalomelmélet), de a többséget imádtam. Más szakokra is áthallgattam, jó sokat kellett ráfizetnem a végén a plusz kreditekért. Csodálatos volt, ahogy a világ egy olyan része tárul fel előttem, amiről azóta alig tudtam. Azóta meglett a másoddiploma, most spórolok a harmadikra. Olyan dolgokról megtudni többet, amik érdekelnek, remek érzés.
2020. okt. 16. 20:19
 8/9 anonim ***** válasza:

"Van sok ismerősöm akik mondják, hogy "jaj , de rossz, hogy már nem tanulhatnak""

Vilagositsd fel oket, hogy tévednek.

2020. okt. 17. 23:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem az egyetem elvégzése után jött az az erzes, hogy elég volt, nem akarok többet vizsgázni, úgyhogy se doktori programra, se szakiranyu tovabbkepzesre nem tudtak radumalni, csak valami kis tanfolyamfeleket vállaltam be (szóval azért mégiscsak vizsgáztam, na), mostanaban meg leginkább a pedagogus minositesesdirol nem akarok hallani. Ezzel együtt azért szeretek okoskodni, mint biztos te is, csak azt nem akarom, hogy megint osztalyozzanak meg ilyenek.

De azért ne zard le teljesen ezt az egészet, hátha később még megjon a kedved megint. Én is lehet, hogy egyszer majd mégiscsak belemegyek a minősítésbe. Vagy nem. 😉 De az semmire se jó, tényleg, viszont huszonévesen egyetemet végezni, az igen, az valami, annak van ertelme. Legalább valami alapkepzest, na! Majd ha érzel magadban motivációt. Másképp szenvedés lenne, szóval rabeszelni ne hagyd magad - csak tudjál róla, hogy ott van a fejedben egy diploma. 😉

2020. okt. 18. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!