A fővárosi Szabó Ervin könyvtárból maximum mennyi időre lehet kivenni könyvet?Tagság nélkül is vehetek ki könyvet?
De rég jártam ott, pedig olyan szuper hely.
Én úgy emlékszem, hogy kérhettél vendég kártyát, ami helyi olvasásra jogosított fel. De nem kölcsönözhettel ezzel a kártyával.
Vehetsz egy éves tagságot (van diákkedvezmény is) és akkor már kölcsönözhetsz is. Szerintem egy hónapra vehetsz ki könyvet és lehet hosszabítani egyszer vagy kétszer (de azért kérdezz rá a pultnál, segítőkészek).
Kölcsönzés
a) Egyes dokumentumok kölcsönzése térítési díj ellenében lehetséges (részletesen ld. a 7. sz. mellékletben).
b) A FSZEK dolgozói és nyugdíjasai térítési díj nélkül kölcsönözhetnek bármilyen típusú dokumentumot.
c) Kölcsönözni csak érvényes olvasójeggyel, legkésőbb a könyvtári tagság fennállásának időpontjáig lehet. A kölcsönzési idő dokumentumtípusonként eltérő. (ld. e) pont)
d) Nem kölcsönözhet az a könyvtárhasználó, aki a könyvtárnak bármilyen címen tartozik, de a nála lévő lejárt dokumentumokat a nevén levő maximum 1000 Ft (egyezer forint) tartozásig hosszabbíthatja. Nem kölcsönözhet az a használó, akinek a tagságát a Könyvtár felfüggesztette.
e) Dokumentumkölcsönzés
- A könyvtárból kölcsönözhetők mindazok a dokumentumok, melyek nincsenek helyben használatra kijelölve. A gyakran keresett sikerkönyveket a tagkönyvtárak elkülöníthetik. A kölcsönözhető hetilapok és folyóiratok körét az egyes tagkönyvtárak határozzák meg.
- Az egyes dokumentumtípusok kölcsönzési szabályai:
Beiratkozási díj fejében
Könyv 4 hétre max. 8 cím
Gyerekkönyvtári állományba tartozó könyv 4 hétre max. 8 cím Gyerek olvasójeggyel 0-10 éves korig csak a gyermekkönyvtári állományba sorolt dokumentumokat lehet kölcsönözni.
Sikerkönyv 2 hétre max. 2 cím
A sikerkönyvek kölcsönzési ideje nem hosszabbítható.
Hetilap, folyóirat 2 hétre max. 10 db
Kotta 4 hétre max. 6 cím
Diafilm 2 hétre max. 6 cím
CD-ROM 1 hétre max. 3 cím
Videókazetta (VHS) 1 hétre max. 3 cím
Zenei vagy műsoros hanglemez, kazetta 1 hétre max. 6 cím
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!