Miért akarják ennyien, hogy újra digitális oktatás legyen?
Naponta látok kérdéseket arról, hogy mikor vezetik be újra.
Én se szerettem suliba járni de attól még nem értem, most ért véget a nyár de megint otthon akarnának dögleni néhány hónapot?
Mi lesz velük, ha majd dolgozni kell menni? Én is voltam gyárban, heti 6 nap 3 műszakban..az se volt leányálom de kikellet bírni.
22 éves vagyok amúgy(F), most újra tanulok, technikumi képzésen vagyok.
Nos, én 2 perc sétára lakok a sulitól, a kutyák miatt pedig így is meg úgy is korán kell kelnem, szóval nem a lustaság miatt teszem össze a kezeimet.
Előző évben, isteni csoda volt, hogy bejött a táv. Akkor vizsgáztam, szakmai. Konkrétan virágszirmot téptem, hogy egyes vagy kettes lesz. Bent a suliban nem tudtam tanulni, pedig nem zavarta senki az órákat, jól haladtunk és ismételtünk. Ott bent szenvedés volt, miután végeztem, utána már nem volt se erőm, se kedvem tanulni, nem fogott az agyam. Aztán jött a távoktatás, és köszöntem szépen, napi 3-10 órákat tanultam, akkor, amikor én akartam. Ami volt, hogy du 5-től éjjel 1-ig, máskor reggel 9-től este 7-ig. Négyesre vizsgáztam.
Én az a típus vagyok, aki itthon, saját tempóban jobban tud tanulni. Bent szorongok, a sok embertől, a maszkban elalszok, mert nincs elég levegő, és még lehetne sorolni, utána pedig nincs agyam tanulni. Most is, részben emiatt vagyok xarban, mert bemegyek, végigszenvedem a napot, és mikor hazaérek, kemény 2 perc alatt, kész, elfáradtam, lazítani szeretnék, nem megint "iskolában lenni", csak itthon. Ez olyan nekem, mintha az itthon iskola folytatódna, és nem 7-8 óra lenne, hanem tizenvalahány, ha rendesen (tudnám) csinálni, ehhez még jönnek a lelki gondok, de ebbe nem megyek bele.
Nálunk (általános iskola) szeptember óta embertelen hajtás van, pontosan úgy, mint félév/év vége előtt szokott lenni. Másfél hónapja minden rohadt hétvégét végig tanulunk(reggeltől estig, fél óra tanulás, fél óra pihi plusz evés szünetek), múlt héten egy fél napot "lógtunk", mert ruhát kellett venni őszre.
Amikor egy-egy tanár covid miatt két hétre eltűnik, vagy valamelyik osztályban van igazolt fertőzött, csak néma csend van, nulla intézkedéssel, kommunikációval. Hülyének néznek minket, hiába van 25 osztály, ismerjük egymást és beszélgetünk. Főleg mostanában.
Amikor a gyerek lebetegszik, felhívod a dokit, mert el nem lehet menni hozzá, távgyógyít, tesztet kérésre sem tud rendelni, mert a gyereknek nincs igazolt covid-os kontaktja. A tanár nem számít annak ugyanis (nincs 15 percig másfél méteren belül), se a másik osztályban lévő gyerek, akivel egy folyosón van az osztályuk és ugyanazon az udvaron vannak szünetben (szabadtéren, tehát maszk nélkül).
Szar volt az online oktatás, de ennél sokkal jobb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!