Mit tegyek, ha úgy érzem, hogy nem nekem való a jogosítványszerzés?
19 éves lány vagyok, Erdélyben élek.
Anyám már 18 éves koromtól eszi a fejem, hogy mikor csinálom meg a jogsit, viszont én a vezetéstől is félek s tanulni se szeretek.
A nyáron viszont beiratkoztam. (B kategória)
Nem csak úgy magamtól, hanem azért mert anyum beszélgetett az egyik barátrőm anyjával, hogy jövőhéten mennek iratkozni, s mondta, hogy milyen kár, hogy én nem szántam még el rá magam. S akkor neki az anyja mondta, hogy lehet, hogy az ő lányával szívesebben mennék, s kérdezzen meg engem.
Én igent mondtam, mert végülis az volt a legoptimálisabb alkalom elkezdeni. Kocsival bevittek minket a városba az órákra (16 km), meg úgy voltam már, hogy ha az érettségim sikerült (7,52-es átlag), akkor az is fog.
Beiratkozásnál tudtam meg, hogy az a csoport teljesen román nyelvű lesz, de mégse akartam már lemaradni, így csak beiratkoztam... (Meg mert mindenki azt mondta, hogy románul könnyebb, meg hogy könnyebb mint az érettségi, nem irodalmi nyelven vannak a dolgok, anyám meg még azt is mondta, hogy legalább megtanulok románul.)
Az első órán alig értettem valamit, az elején nem a leckét tanultam, hanem, hogy mit jelent a "pietoni" meg az "intersecție", stb...
Az iskolavizsgán csak 15 pontot csináltam a 26-ból. (22-vel sikerült volna) (Plusz poén, hogy életem első ilyen tesztjén 16-ot. :D )
Más problémák is bejöttek, (Orvosi vizsgára 3-szor mentem, mert szemüvegett kellet csináltassak (-0,50 és -0,75-ös lencsék) elkezdődtek az őszi munkák, sose éreztem magam elég felkészültnek, stb), így már több hónapja nem mentem arra fele se.
Most meg úgy vagyok, hogy jövő kedden csak kellene menjek iskolavizsgázni, de egyre jobban úgy érzem, hogy nem nekem való ez az egész... Scoalarutiera.ro-n csinálom a "Mediu de învățare"-t meg a chestionarokat is, de úgy 19 pont az átlagom. (Apám egy éve csinálta a soföriskolát, s ő tanulás nélkül érte el a 19 pontot...)
Szívem szerint hagynám a francba, de a soförsulinál kifizettem 800 lejt, az orvosi vizsgára 150 lejt, a pszichológia vizsgára 60 lejt, a szemüvegre több mint 840 lejt + meg még az a pénz, amivel bementem a városba minden hülyeséget intézni, s amivel hazajöttem. (50+ lej)
És ráadásul egyre jobban kezd az is előjönni bennem, hogy magától a vezetéstől is félek. Nem csak a vizsgán a rendőrrel a vezetéstől, hanem már a gyakorlóóráktól is.
Szerintetek mit kellene csináljak?
Persze az normális, hogy eleinte parázol. Emiatt nehogy abbahagyd.
A tanulásról meg mit mondjak, nem kell sok iq a Kressz megértéséhez, annyira logikusan van felépítve. ( Vannak kivételek persze, aminél csak pislogsz, de el kell fogadni.) Ismerek elég buta embereket, olyat akinek taknya nyála egybefolyik, van jogsijuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!