Én és egy barátom most vagyunk nyolcadikosok és egy iskolába szerernénk menni. A Szent Margit Gimnáziumon gondolkodunk. Mi a véleményetek róla? És a diákmisére be kell járni úgy hogy nem vagyunk katolikusok? Ésaki nem hivő annak kell hittanra járni?
Én jártam katolikus gimibe, nem volt feltétel, hogy valaki az legyen. Miséken részt kellett venni és természetesen hittan óra is kötelező volt.
Katolikus iskolában nincs olyan, hogy választhatsz hittan és etika között.
Jártam oda, igen, kötelező. Katolikus iskola, miért ne lenne az?
(Nálunk volt olyan lány aki nem volt elsőáldozó, na annak gyorsított ütem elintézték h lehessen.)
A hittan órákat pedig elég komolyan veszik. Mivel alapítványi iskola, benne van a tanrendjében, nem lóghatod el... szép is lenne. Én sem akartam bejárni, sokkal "magasabb" szintű oktatás volt az az előtti sulimban (értsd: már "alap" hittan helyet egyháztörit és jogot vettünk), de nekem sem engedték, h ne járjak be, úgyhogy szépen be kellett ülnöm az elemi órákra... :P
Az Veni sancte, és a Tedeum (szintén misék) nyitja és zárja a tanévet.
3-4 kotelezo mise van evenkent; a protestansoknak vagy mas vallasuaknak az sem kotelezo. Hittan csak a katolikusoknak kotelezo; a tobbieknek etika van.
semmilyen "gyorsitott" elsoaldozas, vagy bermalkozas nincs. Nagyon jo iskola!
8as oda jarok és katolikus vagyok évente par mise kötelező, amiből csak az évnyitó es az évzáró kötelező a többi vallásúaknak.
A protestansoknak szokott lenni istentissztelet és szentségimádás azt hiszem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!