Hogyan kell egyetemi beadandót írni?
Házifeladatnak kaptunk egy majdnem 30 oldalas szöveget és abból kéne egy fél vagy 1 oldalas jegyzetet írni.
Odáig jutottam, hogy elolvastam és kijegyzeteltem viszont ez még mindíg nagyon hosszú.
Illetve nem tudom, hogy kezdjek neki.
Most vagyok első éves és ez az első ilyen feladatunk :(
Kérlek segítsetek, elégge kétségbe vagyok esve.
Kérdés, hogy össze kell foglalni, vagy kijegyzetelni.
Ha előbbi, akkor egyszerűen néhány saját mondattal foglald össze.
Ha jegyzet, akkor én el szoktam olvasni, ceruzával aláhúzni lényeges gondolatokat, majd utána kiemelni ebből az aláhúzottból a címszavakat.
A Bárczin Billédi tanárnő mániája volt, hogy az Atkinson egy fejezete max egy oldal lehet a vizsgán...
Néha beválik ha a nagyobb egységektől kezded. Egy 30 oldalas szövegben biztos vannak alegységek, alfejezetek, alcímek. Ezek a legnagyobb egységei a szövegnek, nem bekezdésenként hanem néhány oldalanként kéne lennie egynek. Fogj egy papírt és írd ki ezeket. Ha szerencséd van jelzi is őket a szöveg, ha nem akkor meg kell keresni őket. Aztán minden alcímhez írd le a legfontosabb gondolatokat, ezek általában a definíciók, a tézismondatok, a konklúzió. Aztán meglátod mennyi helyed van még, attól függően lehet részletezni, mondjuk leírni kêt mondatban hogy hogyan indokolja a konklúziót vagy milyen tanulmányt végeztek az írók, nem tudom pontosan milyen szöveg úgyhogy nem tudom milyen részletek lesznek benne.
Aztán a végén legtisztázod, a követelményeknek megfelelően összefüggő szöveggé vagy az alcímek alatt jegyzetpontokká, kis bekezdésekké szerkeszted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!