Kolis egyetemisták! Mennyit költekeztek havonta? Volt, hogy úgy éreztétek, hogy pazaroltok?
Olyanok válasza érdekel, akik szüleiktől kapnak pénzt az egyetemi megélhetésre. Tegyük fel, hogy mindent magatoknak kell megvenni, pl. tisztálkodási szerek, írószer, ruha, étkezés egy egész hónapra, bérlet, kolidíj, illetve amit szórakozásra, innivalóra költetek. Ha így beleveszünk mindent, mennyi pénzt kaptok havonta ezekre? Illetve mennyit sikerül belőle elkölteni?
Onnét jött fel a kérdés, hogy egy kolis társam kb 140 ezer forintot kap egy hónapra(tehát ez olyan összeg, amit a szülei a markába nyomnak, nem dolgozik, se ösztöndíja nincs), és panaszkodik, hogy már a hónap felén mindössze 20 ezer forintja maradt. Illetve szintén másik kolis társam, csak a szórakozásra költött egy hét alatt nagyjából 40 ezret(szintén nem diákmelózik) . Én pedig egész hónapra kaptam 30 ezret, amit próbálok beosztani.
Vannak mások is, akik ennyire szeretnek költekezni, vagy a nagy része azért ésszerű keretek között él?
140 ezer forintot kap havonta? Most ez komoly? :D Atyaég..én 23 éves vagyok, egyetemista és jó ha egy évben kapok 10 ezer forintot összesen.
Ezért dolgozok középsuli óta..hihetetlen milyen emberek vannak.
Első és másodéven nem diákmelóztam, az otthonról kapott zsebpénzből éltem.
Átlag 40-60k-t kaptam egy hónapban, de ebben nem mindig volt benne a vonatbérletem(ami 13000 körül volt nekem, és azért kellett mert minden hétvégén jàrtam haza)
3450 a bkk bèrlet,
8000 a telefonszámla,
10000 a koli. Ezen felül magamnak osztottam be, persze előfordult párszor, hogy egy-egy buli a kajálás rovására ment, de szerintem ez azért másokkal is megesett már :D
Havi 40 k megélhetésre, amiből MINDENT nekem kellett finanszírozni. Elég volt e? Hát kínkeservesen. Aztan mikor bejött az ösztöndíj, havi 20, akkor mar jobb volt a helyzet. Szóval 30-40 ezer forintból is meg lehet élni, de nem szép dolog az. 60-ból már ki lehet jönni, még a kozmetikus is beleférhet, vagy magánorvos havi 1x. :D
A többi kommentelő meg ne azon akadjon mar fenn hogy a kérdező szaktarsai mennyit kapnak, mert lényegtelen, ahogy az is hogy ti melóztok. (Huuuuha)
Orvosira járok, havi 40.000 szüleimtől, 30.000 nagyszüleimtől. Ha van ösztöndíjam akkkor kicsit még több is.
Kiadások: Kollégium 21.000-be kerül havonta, ha hazautazok egy hétvégére az 5000 forint, havi tömegközlekedés 4000 forint, emellett magamnak veszek meg mindent amire szükségem van (ruhák, tankönyvek, étel, szórakozás stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!