Átverve/cserben hagyva érzem magam a magyar oktatás miatt. Mások is tapasztaltak hasonlót vagy velem van a baj?
Elvégeztem a BSc képzésem itt Magyarországon és szerettem volna kimenni külföldre mesterre, viszont a tárgyi követelmények amikre szükség lenne kint (Hollandia, Norvégia vagy Svédország volt a célom) a magyar oktatás még csak a minimális szinten sem biztosította ( és nem voltam rossz tanuló, ötössel végeztem ). Így most ott tartok, hogy nem tudok külföldre menni tanulni és teljesen el vagyok keseredve, mert úgy érzem, hogy a magyar oktatás cserben hagyott teljesen.
Erre fel úgy gondoltam elmegyek egy másik egyetemre mesterre itt Magyarországon, de úgyszintén abba csöppentem bele, hogy szükséges egy csomó BSc-s tárgyat felvennem ahhoz, hogy mehessek mesterre.
Más is járt hasonló képen? Csak én érzem úgy, hogy az egyetemi oktatás messzemenően visszamaradott/elba**ott itt nálunk?
Arról nem is beszélve, hogy munkát találni is egy rémálom a munkáltatók elvárásai mellett, már ha egyáltalán van munka, mert most ugye az se nagyon van...
4#
Ha külföldre akarok menni dolgozni akkor azt így is úgy is megteszem. Nem kell ahhoz külföldre mennem tanulni. Ha meg nem akarok külföldre menni dolgozni, csak egy rendes oktatásban részeülni akkor had legyen meg hozzá a lehetőségem és így ez a szaros ország is jól jár, mert rendes oktatással dolgoznék itthon. De szemmel láthatóan mindent megtesznek azért, hogy még csak véletlenül se történhessen meg.
Az meg a másik, hogy ha kimegyek külföldre dolgozni akkor kikell fizetnem az oktatásomat, ha itthon nem dogloztam X ideig, tehát nem ingyenes, SEMMI nincs ingyen.
Én ezért kezdem már a Bsc-t is kinn.
Belenéztem a követelménybe, 3x annyi óra és fele akkora presztizs...
Amúgy megkérdezhetem milyen szak?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!