Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemhez emelt info érettségi ?

Egyetemhez emelt info érettségi ?

Figyelt kérdés

Gépészmérnökire jelentkeznék. Infoból gondoltam érettségizni.

Még keresek magántanárt, de egyenlőre nem találtam még.

Addig viszont önszorgalomból elkezdeném online oktató videókkal (kivéve a programozást mert az szűz terület nekem).

Az MS office alapjain (word, excel) kivül mit kell még tudnom használni ?

Access ? Gimp?

Weblap szerkesztéshez kell program ?

Igaz tanárral akarom ezt megbeszélni, de ti kezdő programnyelvnek mit ajánlanátok ? (nyilván ami érettségin elfogadott)

2020. szept. 3. 20:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mikor akarsz menni, de a szoftverlistát az oktatás.hu-n tudod megtekinteni majd.

Pl. májusban ez volt: [link]

Neked ez már nem aktuális, csak példaként linkeltem. Keresd majd meg a frisset.

Kérdés milyen eredmény a cél, de azért az MS office alapjai kevesek lesznek szerintem.

Ami kell:

Word, excel, access, powerpoint... képszerkesztőnek jó a gimp, viszont ha még nem használtad, akkor bőven elég a windowsos paint (egyszerűbb).

Én c# nyelvet választottam, de a python kezdő barátabb, azt ajánlom.

Weblaphoz kompozer jó lesz (elvileg a sharepointot kiveszik majd a listából).

Magántanár nem muszáj. Magadtól is feltudsz készülni otthon. Persze tanár sokat tud segíteni, de egyedül is meglehet oldani simán.

A programozás a legnehezebb, utána követi az access és excel. A többi nem vészes.

Old meg jó sok évre visszamenőleg a korábbi feladatsorokat. Youtubeon nézd a megoldásokat hozzá + a javítókulcsot is.

Gyakorolj sokat. Ne becsüld alá a wordot, powerpointot és társait. Hiába tudnád megcsinálni a feladatot, ha nem gyakoroltál eleget és keresgélni kell az adott funkciókat (az idő nagy ellenség).

Programozás éri a legtöbb pontot. Legalább olyan szintre érdemes eljutni, hogy tudj adatot beolvasni, megfelelően eltárolni, felhasználóval kommunikálni, adatot bekérni tőle, txt-be kiírni. Minimum / maximum kiválasztás tétele, átlag stb... ezek mindig előfordulnak.

Hogy ha most októberben akarsz menni, akkor nagyon húzz bele. Progra 1 hónapot illene rászánni, de inkább többet.

Sok sikert!

2020. szept. 4. 02:18
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem akarsz inkább matekból, vagy esetleg fizikából emeltezni? Az lehet hasznosabb lenne, főleg az elején.
2020. szept. 4. 07:57
 3/3 A kérdező kommentje:

Az infohoz érzek késztetést. Igazából nem tudom miért.

Minden nap kedvem támad hozzá gyakorlni.

Jelenleg az excel-hez kerestem feladatokat a youtube-on. Azokat csinálom.

"Ami kell:

Word, excel, access, powerpoint... képszerkesztőnek jó a gimp, viszont ha még nem használtad, akkor bőven elég a windowsos paint (egyszerűbb)." ---------> access kivételével van tapasztalatom.

"Weblaphoz kompozer jó lesz (elvileg a sharepointot kiveszik majd a listából)."-----> Na ezt sem használtam még, de a neten biztosan találok róla oktató videót.

Programozásra mindenképp tanár akarok keresni.

Májusban akarok vizsgázni, addig van időm szerintem felkészülni, csak tanárt is nehéz találni aki megfelelően fel tudna készíteni rá.

1-es válaszaló köszönöm a regényt, melyet írtál. Tökéletesen korrekt válasz. Megy a zöld ;)

2020. szept. 4. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!