Egyetemhez emelt info érettségi ?
Gépészmérnökire jelentkeznék. Infoból gondoltam érettségizni.
Még keresek magántanárt, de egyenlőre nem találtam még.
Addig viszont önszorgalomból elkezdeném online oktató videókkal (kivéve a programozást mert az szűz terület nekem).
Az MS office alapjain (word, excel) kivül mit kell még tudnom használni ?
Access ? Gimp?
Weblap szerkesztéshez kell program ?
Igaz tanárral akarom ezt megbeszélni, de ti kezdő programnyelvnek mit ajánlanátok ? (nyilván ami érettségin elfogadott)
Nem tudom mikor akarsz menni, de a szoftverlistát az oktatás.hu-n tudod megtekinteni majd.
Pl. májusban ez volt: [link]
Neked ez már nem aktuális, csak példaként linkeltem. Keresd majd meg a frisset.
Kérdés milyen eredmény a cél, de azért az MS office alapjai kevesek lesznek szerintem.
Ami kell:
Word, excel, access, powerpoint... képszerkesztőnek jó a gimp, viszont ha még nem használtad, akkor bőven elég a windowsos paint (egyszerűbb).
Én c# nyelvet választottam, de a python kezdő barátabb, azt ajánlom.
Weblaphoz kompozer jó lesz (elvileg a sharepointot kiveszik majd a listából).
Magántanár nem muszáj. Magadtól is feltudsz készülni otthon. Persze tanár sokat tud segíteni, de egyedül is meglehet oldani simán.
A programozás a legnehezebb, utána követi az access és excel. A többi nem vészes.
Old meg jó sok évre visszamenőleg a korábbi feladatsorokat. Youtubeon nézd a megoldásokat hozzá + a javítókulcsot is.
Gyakorolj sokat. Ne becsüld alá a wordot, powerpointot és társait. Hiába tudnád megcsinálni a feladatot, ha nem gyakoroltál eleget és keresgélni kell az adott funkciókat (az idő nagy ellenség).
Programozás éri a legtöbb pontot. Legalább olyan szintre érdemes eljutni, hogy tudj adatot beolvasni, megfelelően eltárolni, felhasználóval kommunikálni, adatot bekérni tőle, txt-be kiírni. Minimum / maximum kiválasztás tétele, átlag stb... ezek mindig előfordulnak.
Hogy ha most októberben akarsz menni, akkor nagyon húzz bele. Progra 1 hónapot illene rászánni, de inkább többet.
Sok sikert!
Az infohoz érzek késztetést. Igazából nem tudom miért.
Minden nap kedvem támad hozzá gyakorlni.
Jelenleg az excel-hez kerestem feladatokat a youtube-on. Azokat csinálom.
"Ami kell:
Word, excel, access, powerpoint... képszerkesztőnek jó a gimp, viszont ha még nem használtad, akkor bőven elég a windowsos paint (egyszerűbb)." ---------> access kivételével van tapasztalatom.
"Weblaphoz kompozer jó lesz (elvileg a sharepointot kiveszik majd a listából)."-----> Na ezt sem használtam még, de a neten biztosan találok róla oktató videót.
Programozásra mindenképp tanár akarok keresni.
Májusban akarok vizsgázni, addig van időm szerintem felkészülni, csak tanárt is nehéz találni aki megfelelően fel tudna készíteni rá.
1-es válaszaló köszönöm a regényt, melyet írtál. Tökéletesen korrekt válasz. Megy a zöld ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!