Elôfordulhat az, hogy valaki nem dolgozhat az álom szakmájában, mert nem elég jó?
Mindig ezen gondolkodok. Van egy szakma, ami nagyon tetszik és sokak szerint jó alapjaim vannak ahoz szakmához. Viszont rettegek, hogy túl hülye vagyok hozzá. Mindig dolgozok azon, hogy egyre jobb legyek, tehát teszek azért, hogy sikerüljön. Konferencia tolmács akarok lenni és sok nyelvet beszélni anyanyelvi szinten. Már angolul és németül folyékonyan tudok és sok anyanyelvû azt mondták, hogy nagyon jól beszélem mind a kettõ nyelvet. Ennek ellenére túl hülyének tartom magam.
Önök szerint, ha valaki tesz azért, hogy az álom szakmáját "elérje", attól még elõfordulhat, hogy nem elég jó? Mindennap dolgozok a képességeimen és fejlõdok is. De félek nagyon, hogy nem vagyok elég jó.

Ha már két nyelven folyékonyan beszélsz, ügyes vagy és jó úton haladsz.
De igen előfordulhat hogy valaki nem alkalmas az álommunkájára.

A szakmaiság nem minden.
Lehet például alaki a világ legjobb fogorvosa, de ha goromba mint a pokróc vagy egyszerűen csak nem találja a páciensekkel a hangot megnehezíti az életét igencsak.

Én csak fordító vagyok, és mindig van még mit tanulnom.
Azért maradtam csak az egy nyelvnél, mert ezt gyerekként tanultam meg, kint élve, és mert kizárt, hogy egy másik nyelven is elérjem ezt a szintet, pedig még ezen a nyelven sem vagyok még messze sem tökéletes vagy anyanyelvi.
Igaz, volt már, hogy (egy kinti munkán) megkérdezték, hol tanultam meg ilyen szépen magyarul. Ezt életem egyik fénypontjaként őrzöm. De nem szállok el tőle.
Lehetsz nagyon jó és lelkiismeretes konferenciatolmács, de talán hallottad is már: Mindig van egy jobb mondat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!