Mennyire szükséges 30 felvett kredit fölé menni egy félévben?
Figyelt kérdés
30 amennyit kötelezően fel kell venni vagy hogy is van ez?
Nekem fel van véve minden, összesen 30 kredit. Szükséges még vennem fel tárgyakat? Miben lessz jó/rossz ha veszek még fel? Mennyit kellene (vagy nem)?
Bocsi ha hülyék a kérdések, most kezdem csak az egyetemet.
2020. szept. 1. 22:59
1/4 anonim válasza:
Pont 30-at se muszáj. Ha államin vagy akkor 2 félév alatt kell 36.
Nekem volt olyan, hogy csak 24 kredit volt meg olyan is, hogy 36.
2/4 anonim válasza:
Szerintem az első félévben pont elég lesz a 30. Nézd meg majd az operatív tantervet, hogy mennyi kredit kell választható tárgyakból, és melyik félévben mennyi köteleződ lesz. Ez alapján be tudod osztani magadnak, hogy mikor mennyi tárgyad legyen. A 30 az csak az átlag ami meg kell legyen, ha ennél több vagy kevesebb van az sem gond.
3/4 anonim válasza:
Azért jó legalább még 2 kreditet felvenni, mert úgy könnyebb elérni az átlagnál magasabb KKI-t (már ha odafigyelsz rá hogy jó jegyeket szerezz), és akkor nagy eséllyel fogsz kapni tanulmányi ösztöndíjat.
4/4 anonim válasza:
Nekem 27-et sikerült, mert betelt minden hely. Igazuk van azoknak, akik a 36-os átlagot mondják az államilag támogatott hely megtartására, hiszen ennyi a minimum. (Bár azért érdemes 30 felett tartani, hiszen a diploma megszerzéséhez is van egy minimum, de ha meg túl sokat vállalsz, akkor meg nem tudsz rendesen tanulni, ami meg megint nem jó: szóval a cél valóban a 30/félév, ez a legoptimálisabb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!