Az orvosist is a jogászt is csesztetik de miért, aki oda felvételizik?
Én orvosira járok, de nem szoktak csesztetni:D
Jogászokat azért szekálják, mert "Dunát lehet velük rekeszteni".
Előzőnek: Mo. is cserben hagyja az orvosokat:)
Magyarország minden, rendesen dolgozó embert cserbenhagy.
Am én a bölcsészekre nézek ferde szemmel;)
Előzőnek: Mo. is cserben hagyja az orvosokat:)
kiegészítése:
Én jogász vagyok, tudod a jogászokat is, csak ezt senki nem tudja. Állami állásban a kezdő fizetés szintén 100 ezer nettó körül van, csak akkor emelkedik, ha leszakvizsgázol! A szakvizsga meg nem valódi szakosodásról, hanem a kapcsolatokról szól. Itt történik a végleges szelektálás, ha nincs kapcsolat, nincs szakvizsga és magasabb fizetés sem. A nyelvvizsgáért már nem adnak fizetésemelést, csak azoknak, akiknek a munkájukhoz kell és furcsa módon azoknak, akik az igazságszolgáltatás működéséhez a hátteret biztosítják. Pl. egy bíróságon dolgozó informatikus kap a nyelvvizsgákért pótlékot, a bíró meg nem.
Megnéztem különben tényleg sok orvos kell külföldre, fejvadász cégnél láttam, de lakás nélkül elmegy a kb. 6 ezer eurós bruttó fizetésük az autóra és a lakás bérlésére. Egyébként sokkal több nővér kell, de erről senki sem beszél, rájuk nem haragszanak, ha lelépnek innen.
Nekem meg mindegy, ki hová meg, én az állataimat is magánállatorvoshoz viszem és már én magam is az utóbbi 10 évben csak magánorvoshoz járok és fizetek.
"Viszont jogászoknál gyakori a származás miatti felsőbbrendűség-érzet."
Belénk nevelik az egyetemen és nem otthonról hozzuk!
Tudod, a jogesetben az szerepel, hogy Kiss István megölte Nagy Tibort, amit azonnal át kell alakítani A megölte B-t formába.
Eltűnik az ember, és marad egy képlet. A képlet felett meg már lehet felsőbbrendűen gondolkodni.
Ha öt évig ezt beléd verik, így fogsz gondolkodni, az ügyvédek is így gondolkodnak, csak közben mosolyognak rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!