Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek is vicc ez az...

Szerintetek is vicc ez az egész a sulikezdéssel?

Figyelt kérdés

Nemtom, nekem nagyon fura ez az egész. Mindenki megy jobbra balra nyaralni, iskolakezdésre ugye már senki sehova, addig ki tudja ki merre járt, majd mennek megkezdeni a tanévet. Hagyományos oktatás, csak nem tudom hogy gondolták hosszútávon tartani az egészet. Eleve ez a másfél méteres tàvolsàg nekem ilyen vicckategória. Csak 1,5 méteren tud fertőzni vagy mi van? Miért nem engedik már el ezt a baromságot? Aki tüsszent, köhög, több méterre repíti a kórokozókat, ezt már bemutatta egy két kutatás.

Meg amúgy is hogy tudja ezt így tartani? Kettészedi az osztályokat, egy időben két tanár tartja majd ugyanazt az órát, az egyik fele itt a másik meg ott? Vagy hogy tervezte? Meg a maszk kötelező lesz? Mindenki abban fog ülni egész nap vagy mi lesz?

A diákok vajon együtt fognak működni, vagy fegyelmezetlenek lesznek? Nagyon csodálkoznék, ha minden pont úgy menne tökéletesen, ahogy elgondolták.

2020. aug. 21. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Igen, vicc
2020. aug. 21. 19:11
 2/6 anonim ***** válasza:
45%

Amikor már azok a mentősök akik végzik a tesztet hogy fertőzött vagy kételkednek hogy egyáltalán van-e vírus akkor már baj van. Amúgy ez a kötelező maszk viselést már elmondták sokszor hogy semmit nem ér, de akkor minek hordjuk hogy fulladozunk benne, mert nem kapunk rendesen levegőt.

A kéz fertőtlenítés amúgy jó lenne de nem alkoholos fertőtlenítővel mert egy idő után úgy kiszárad a bőröd tőle hogy abból lesznek bajok.

Szerintem nem sokan fogják hordani a maszkot mert ha hordod attól nem leszel immúnis a vírusra ugyan-úgy elkaphatod.

2020. aug. 21. 20:02
 3/6 anonim ***** válasza:
85%

Komolytalan az egész. Strandra ki lehet menni úgy, hogy heringparti van a medencében/Balatonban, a parton pedig 10 centire teríti le tőled a törölközőjét a másik, ott nem kapod el a vírust. Étteremben ülhet egy rakás ember maszk nélkül, a vírus ott nem fertőz. Esküvőre lehet menni 500-an, lehet táncolni, bulizni, egymást fogdosni, dörgölőzni, ott sem leszel vírusos. Focimeccsre mehetnek több ezren is akár, természetesen ott sem lesz senki vírusos. Szórakozóhelyen is lehet testnedveket cserélni bárkivel, a vírus ott sem fenyeget. Egyedül az iskola az, ahol mind meghalunk, ha nem tartunk be szigorú járványügyi korlátozásokat vagy nem zárjuk be az egészet úgy, ahogy van. Ja, meg a tömegközlekedés és az üzletek.

Nem a helyzet súlyosságát szeretném elbagatellizálni, csak röhejesnek tartom, hogy mindenféle fontossági sorrendet és logikát mellőz a szabályozás, hogy mit milyen feltételekkel lehet kinyitni.

2020. aug. 21. 20:44
 4/6 A kérdező kommentje:

Ja nekem is ez a fura. Márciusba mindent hazavágtak, amikor napi 15-20 fertőzött volt az elején, most napi 40-50 van, de készül az iskolakezdésre.

Én nem tudom amúgy. Nekem volt olyan ismerősöm még márciusban, aki elkapta, annyira nem volt gyerekjáték ahogy mesélte, volt kórházban is, pedig nincs nagyon más betegsége, mégis megviselte, szóval viccnek nem vicc, de az, ahogy és amit csinálnak ezzel kapcsolatban, nekem néha már az. A maszk szerintem jó dolog amúgy, ha rendesen hordják és ott, ahol kell. Ezt már a WHO és minden más szervezet egyértelműen kijelentette, bár mindig van egy-két kókler, aki szereti az ellenkezőjét állítani annak, amit hivatalos szervek mondanak. Akkor Kínában hogy sikerült hamar rövidre zárni a vírust az elején? A maszkviseléssel és a szigorú intézkedésekkel. Ha mindenki viseli igen is véd valamennyire.

Nekem az a furcsa, hogy ennyire biztosan akarja az iskolákat indítani, meg fujja állandóan, hogy a behurcolás jelenti a főbb veszélyt, meg kevesebb Adria több Balaton, de mégse tesz ellene, pedig annyit kellene csak, hogy egy döntéssel sárga meg piros zónába vág minden országot körülöttünk oszt csá’ Adria. Itt mindenki összejön majd csoportokba meg nagy közösségbe, aztán majd ki tudja mi lesz.

2020. aug. 21. 21:43
 5/6 anonim ***** válasza:
A maszkban egyetértek veled, ha egy kicsit, de véd. Megcsinálták ezt a sárga és piros zónás besorolást, de egyszerűen nem lehetséges Magyarország izolálása. Én erdélyi vagyok, két negatív teszt kell, hogy huzamosabb ideig maradjak Magyarországon (egyetem), de úgy is átmehetek a határon, hogy max 30 km-t megyek, és 24 órán belül visszatérek. Ha vírusos lennék, akkor ez is elég lenne ahhoz, hogy baj legyen. A logisztika sem állhat le, a kamionosok lazán átmennek, pedig ők is úgyanúgy hordozhatják.
2020. aug. 22. 09:25
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Márciusban azért volt ennyire nagy hűhó a vírus miatt, mert

1. még csak nagyon keveset lehetett tudni róla

2. az egészségügy egyáltalán nem volt felkészülve (mondjuk lehet most sincs, de ezt inkább zárójelbe tettem).

Hagyományos oktatásra azért van szükség, mert a szegényebb réteg - ahol ráadásul jellemzően több gyerek van mint kellene - nem tudja megengedni magának, hogy elegendő számítógéppel rendelkezzenek, sőt az is lehet, hogy még az internetet sem tudnák fizetni. Így is hatalmas a szakadék ilyen téren a szegényebbek és a polgári réteg között, ezt tovább szélesíteni még a kormány se akarja.

Off: 2#, ha még az asztmás nagymamám sem fuldoklik a maszktól, akkor egy egészséges embernek nehogy már problémát jelentsen a viselése. Tudom, hogy izzad alatta a bőr, főleg nyáron, de póló alatt is ugyanúgy izzadunk, mégis mindenki visel magán.

2020. aug. 22. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!