Tanár, óradíj, jelezzem vagy inkább hagyjam?
Nagyon tömören, én úgy gondolom, hogy alacsony áron adott ajánlatot, számomra megérne többet is a munkája, de megsérteni sem szeretném evvel, hogy "na majd én megmondom, hogy többet fizetek", talán nagyképuként jönne ez le.
Egyébként, úgy beszéltem meg vele, hogy az ár az rendben van, nekem is megfelel, de azon agyalok, hogy jelezzem-e ezt, de nem akarom én belőni az árat, hogy mennyiért dolgozzon, ezért nem mondtam azt, hogy rendben van.
Nyilván, ha alacsony az ár, akkor többet megyek hozzá, mert többet tudok megengedni magamnak így, tehát az a pénz oda kerülne hozzá így is, ami alapból az emelés lenne. Szóval, végül is, lehet az, hogy nem is jár rosszul? Nem szeretném azt érezni, hogy nyerészkedek evvel rajta.
Mit gondolsz?
Szerintem egy felnőtt embertől elvárható, hogy meg tudja ítélni, mennyit kér a munkájáért. Elég r*hejes "felelé" alkudni. Ha több órára mész, úgyis megkapja a pénzt. Ha meg majd emel, majd arra is azt mondod, hogy részedről rendben.
(Ez alól csak az a kivétel, ha ismerős, és emiatt ingyen vállalná, ilyenkor volt, hogy ragaszkodtam ahhoz, hogy fizessek.)
Ha nagyon szeretnél neki többet fizetni, akkor udvariasságból mondhatod neki, hogy annyira meg vagy vele elégedve, hogy szívesen fizetnél neki többet párszáz forinttal. Még jól is fog neki esni, hogy ennyire nagyra értékeled azt, amit csinál.
A borravalóadás is egy járható út lehet, de fölösleges konfliktushelyzetet generálhat, hogyha esetleg valami probléma merül fel (például kénytelen rövid időn belül többször lemondani az alkalmat, és ez problémát okoz neked), és te „emlékezteted”, hogy milyen sokszor is adtál neki több pénzt a kelleténél. Lehet, hogy nem gondolod magad ilyennek, de sose lehet tudni. Én azt gondolom a legjárhatóbbnak, hogy jelzed neki, hogy szívesen fizetnél többet, és ha beleegyezik a „fizetésemelésbe”, akkor onnantól többet fizetsz neki.
Átgondoltam a borravalós dolgot is, máshogy látom.
Köszönöm, hogy több nézőpontból kaphattam tőletek véleményeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!