Egyetemi kollégium beköltözésre szülővel mentek?
Miért ne? A cuccok miatt tényleg nem árt a segítség.
Lehet gáz vagyok, de engem Erasmusra Németországba is apám vitt ki 24 éves koromban, szintén a cuccok miatt, de gondolom látni is akarta, hol hagy fél évre.
Felsőbb éveseknél lettem arra figyelmes, hogy szülő nélkül jöttek.
Engem is anyukám vitt fel anno, meg az összes barátomat is.
Nálam el akarnak jönni mindenképpen, csak mert szeretnék látni, hogy hol fogok élni :D
Csak nem tudom mennyire szokás ez, nem akarok az egyedüli ilyen lenni. :D
Orvosira járok, szóval bőven előfordulnak 24+ évesek is a koliban (és én sem vagyok már 18, az ötödévet kezdem szeptemberben), eddig minden évben legalább egy, de sokszor mindkét szülőm hozott-vitt be/kiköltözéskor. Egyáltalán nem ciki az ilyesmi, eddig majdnem minden szobatársam szüleivel is találkoztam, egyedül az a szerencsés "kisebbség" költözik egyedül, akinek megadatott, hogy saját kocsija legyen. Ha valaki nem csak heti 1-2 éjszakára marad a koliban, hanem kb az egész élete ott van, akkor nem fog elférni egy hátizsákban a cucca, hogy csak feldobja a vonatra, mikor eljön otthonról. Nekem van egy polcom, saját ágyneműm, nehéz tankönyveim, amiket viszek beköltözéskor, úgyhogy jól jön, ha ott van apukám vagy valamelyik tesóm, hogy segítsenek cipekedni a parkolótól a szobáig.
Egyébként sok embert látogatnak is a szülei a koliban félév közben, ez sem ciki (nyilván akkor az lenne, ha állandóan a nyakára járnának, de évi egy-két alkalom bőven belefér), a legtöbben a seggüket verik a földhöz, ha 3-4 hét kolis vegetálás után végre hoznak nekik főtt kaját vagy elviszik őket ebédelni a szülők/rokonok. Nálam is volt látogatóban még nagyanyám is, amikor kirándulni ment az egyetemi városomba. Feljött a szobába, ott el tudott menni mosdóba, meg tudtam kínálni egy kávéval, elpakoltam, amit hozott nekem, aztán együtt elmentünk ebédelni és várost nézni.
"3-4 hét kolis vegetálás"?!
Berlinből 2 hetente hazavezettem egyetemistaként, hol a csudában élnek ezek a fiatalok, hogy nem mennek haza hétvégére?
Hát nem tudom, nekem egyetlen egyetemista ismerősömnek sincs pénteken órája (pedagógus (ELTE), mérnök (SZE), pszichológus (PPTE), joghallgató (ELTE)), szóval csütörtökön este már otthon vannak és ráérnek vasárnap este, vagy hétfőn reggel visszamenni.
Kivétel nélkül hazajönnek hétvégére, jól is nézne ki, ha az az 5000 forint vonatút, vagy még kevesebb közös üzemanyagköltség számítana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!