Aki régen megcsinálta azt a felsőoktatási képzést ami akkor felsőfoku végzetségnek számitott ma már nem az irhat most doktorit?
felsőfokú végzettségnek a diploma számít. Hogy ez most egyetemi vagy főiskolai oklevél (még a BSc előtti időkből) kb mindegy.
Nekem nem teljesen tiszta, mit értesz "felsőoktatási képzés" alatt. Mert pl a technikum is érettségire épül, mégis csak középfokú végzettséget jelent.
És mit értesz "doktori írása" alatt? Ha van egy BSc, vagy annak megfelelő szintű (korábban főiskolai) végzettséged, akkor jelentkezhetsz MSc képzésre, és ha azt sikeresen elvégzed, nyilván lesz lehetőséged majd tovább tanulni, doktorálni is belőle.
FOSZK mindig is középfokú végzettségnek számított, hiába szervezte valamelyik felsőoktatási intézmény.
Sok FOSZK-os képzésre járó azt gondolta, hogy ha az órak az egyetemen vannak és egyetemi tanárok tartják akkor egy egyetemi diplomát kapnak. Erről persze nem világosították fel őket.
Phd képzéshez nem elegendő ez a papír.
#4-es vagyok. Nem főlényeskedek. Mert nekem is ilyen végzetségem van.
Bár egész más szakon, de jártam utána az ELTE-re. De nem lett belőle, csak tudásom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!