Slöj kérdése:
Hogyan deríthetem ki, a gyermekem tudta nélkül, hogy az egyetem hallgatója-e még?
Figyelt kérdés
A pénzt elteszi, és azt mondja, hogy minden rendben, de érzem, hogy valami nem tiszta. Ha konkrétan rákérdezek dolgokra, látom rajta hogy hazudik.2020. aug. 11. 17:10
1/13 anonim válasza:
A tudta nélkül sehogy, hiszen az Egyetem nem adhat ki adatokat. GDPR.
2/13 anonim válasza:
Ha nem bízol benne, adj ultimátumot: lépjen be az orrod előtt az egyetem tanulmányi rendszerébe, ott meg tudja mutatni, hogy az egyes félévekben aktív vagy passzív hallgató volt-e. Mondd meg neki, ha nem hajlandó belépni, úgy veszed, hogy már nem is jár oda. Ennyi.
3/13 Metionin válasza:
Ha értesz a neptunhoz, akkor úgy ahogy a 2. írta, viszont én ismertem olyat aki paintben átírta a neptunos print screent és azt mutatta a szüleinek...igazából gyerekfüggő, meg hogy miért gyanakodsz. Én alapvetően nem helyeslem amikor a szülő kutakodik de ha tényleg bajt érzel, akkor szólj neki hogy mutasson valamit, vagy neptunt vagy tárgyteljesítési igazolást, vagy jogviszony igazolást. Mondd hogy ezután no pénz ha nem igazolja a tanulmányait.
4/13 anonim válasza:
3-as: ezért írtam, hogy az orra előtt lépjen be, de igazad van, nem hangsúlyoztam eléggé. Tehát nem egy óra múlva, nem holnap, hanem ott, azonnal!
5/13 Metionin válasza:
4: ja én is ezért hangsúlyoztam ki mert pl. nekem mint számítógéphez értő embernek sem jutott volna eszembe, hogy a gyerek megbuherálja a print screent...vagy html-ben is ha átírja, simán elhiszi a szülő hogy tényleg megvan a jegy.
6/13 anonim válasza:
Egy módon kiderídheted még. Ha önköltségesen van, tehát fizettek a félévekért, akkor mond neki, hogy adjon számlát, mert vissza tudsz igényelni belőle stb stb. Vagy kérj egy tanulói jogviszonyt, mert hogy a munkahelyedre kell valami miatt stb stb.
7/13 anonim válasza:
De elég, ha megnézed a diákigazolványát, hogy van-e matrica. :)
8/13 anonim válasza:
Mondjuk a diákigazolványos nem feltétlen jó, szóval visszaszívom. Én se vettem fel soha a matricákat, mert soha nem kellett. Autóval mentem mindenhová, közelkedésen kívűl meg sose használtam sehol se a diákot.
9/13 anonim válasza:
Ha tényleg a tudta nélkül akarod, akkor úgy tudnád, ha felvennéd a kapcsolatot valakivel aki a szaktársa, és megkérnéd hogy nézze meg, hogy felvette-e az adott félév kötelező tantárgyait. Ha nincs rajtuk, az már elég gyanús.
10/13 anonim válasza:
Szólsz neki, hogy az adózás miatt kell egy iskolalátogatási igazolás az egyetemtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!