Nem kellene az iskolákat bezárni, most hogy nő mindenhol a fertőzöttek száma? Jön a második hullám.
Mindenhol meredeken emelkednek a fertőzöttek száma. Itt a második hullám. Most szedi össze mindenki nyaraláson a vírust és hozza haza. Szeptemberre már ki tudja mi lesz itt. Nem kellene ezt a tanévet is zárt kapuk mögött játszani?
Úgyis rossz a magyar oktatás. Gyengék az iskolai felszereltségek, a pedagógusok is. Motiválatlanok, kevesen is vannak. Aki tudja csinálja, aki nem az tanítja ugye. Mi is biztonságban játszhatnánk otthon. Ez mindenkinek jobb lenne most pár évig, amíg nem lesz vakcina. Mit gondolsz?
Jesszus. Látom megártott az a 3 hónap online oktatás is,nem kell mégtöbb. Tehát most szerinted le kell újból állnia az egész világnak csakmert vírus van. Illetve ez az ürügyed mert te nem a vírustól félsz,hanem attól,hogy aktivizálnod kellenne magad. Elhiszem,hogy te elvagy mint a befőtt,de ezt nem kéne megszokni. Ha ezt még addig játszanánk amíg nincs vakcina,akkor már lehet,hogy évet kell ismételni
Na és akkor mik lesznek utána a diákokból? Antiszociális,lusta,tájékozatlan,életjéptelen emberek,akiknek majd dolgozniuk kéne és bizony nem "gamelgetni"nyugisan otthon.(tisztelet a kivételnek).
Bocsi,de ez a felfogás katasztrófa.
Egyébként biztos vagyok benne,hogy nem fog sokáig tartani a rendes oktatás. Csak nem tudom,hogy ez mire jó. Amíg nincs vakcina,addig egyszer iskola van majd egy hónap karantén,stb stb? Mert ez a vicc kategória,egyszerűen a társadalom lerombolása.
Egyebként félreertés ne essék,nem vagyok a "nincsvírushívők" csoportjának tagja éa nem azt mondom,hogy nincs baj. Maga a körítés a gáz.
Pont múltkor láttam a statisztikát,hogy az első negyedévben miben hányan haltak meg. Koronavírus volt a legalján. Többen haltak bele influenzában,balesetben,rákban,HIV/AIDS-ben,és éhen. Csak persze a híradó úgy kezdödik,hogy hány koronás halott van.
Apropó influenza. Ennyi erővel influenza szezonban is be kéne zárni az iskolákat. Nem igaz? Te még örülnél is neki.
Jöhet a lepontozás,azért írtam ezt mind le,mert besokkaltam ezektől a "online vagy rendes oktatás lesz? Mert az online kényelmesebb volt"
#11"Többen haltak bele influenzában,balesetben,rákban,HIV/AIDS-ben,és éhen. Csak persze a híradó úgy kezdödik,hogy hány koronás halott van."
A gond az hogy NEKED nagyon rövid az emlékezeted.
Már nem emlékszel arra, hogy az év azzal kezdődött, hogy a közúti balesetek száma magasabb volt tavaly, mint az előző években, EZÉRT újabb és újabb szigorított ellenőrzések jönnek a közutakon, mert csökkenteni kell.
Vagy hogy évente jönnek elő a szív és érrendszeri halálozások miatt kampányokkal, szűrőprogramokkal, a cukorbetegség ellen mennyi kampány indul. Ahogy lazán túllépted azt a 15 évet, ami kemény munkájába telt hogy a HÍV fertőzések száma ne nőjön tovább exponenciálisan és ennyire kevés AIDS beteg legyen, mint amennyi van.
Amit már megtettek, azt csak folytatni kell - amikor egy új veszélyhelyzet jelenik meg akkor azzal kell kiemelten foglalkozni. Ma nem törődünk a TBC fertőzések vagy a járványos gyermekbénulás eseteinek számával - mert azzal korábban törődtek. A TBC-t visszaszorították és évente tüdőszűrést végeznek a felderítésére úgy hogy az embere többsége aki elmegy nem is tudja hogy emiatt (is) megy a szűrésre. Ahogy az emberek többségét ha megkérdezed, nem fogják tudni hogy a járványos gyermekbénulás elleni védőoltás az elsők között van amit minden gyerek megkap 3 hónapos korában. Miközben a járvány kitörésének és terjedésének idején még tömegesen szedte az áldozatait a világban.
Amint meg lesz a védőoltás, ahogy az influenza ellen is van minden szezonban, onnantól a covid-19 sem lesz több, mint egy olyan fertőzés ami a mindennapi életünk sajnos elkerülhetetlen része. Most viszont még nincs ellene védőoltás, most azt kell megtennünk amit tudunk, hogy áldozatai se legyenek többen, mint az influenzának a védőoltás mellett. EZÉRT van ez most első helyen a hírekben minden nap.
Én már nagyon várok, hogy menjünk suliba. Az online tanulás alatt a tanárok le se sz@rtak minket 😔. Sokkal lassabban haladtunk, nem segítettek semmiben. Csak feladták a feladatot és csináld meg. Méghozzá ezt úgy, hogy soha nem is tanultunk az adott anyagról, de persze a TV-ben azt mondták, hogy milyen jól tanítottak így a tanárok meg ilyenek. Az meg a másuk, hogy az egész napom arra ment, hogy a feladatokat csináljam meg, sokkal több feladatot adtak fel. Hiányzik a társaság meg a programok.
Amúgysem csinálhatják azt örökkön örökké, hogy nem megy senki iskolába.
Úgyis bezárják őket ha kell. Sajna ( vagy nem?) tudtam azonosulni a kérdezővel. Én utáltam az iskolám, az embereket ott, az osztályom stb. Hallgatni a sok hülyeséget tőlük egész nap. Nehéz volt a tanulás itthon, de olyanokat csináltam amit normál sulinál sose ( elolvasni pl: a tankönyvi részt). Ehettem "óra" közben, jól éreztem magam, nem éheztem mint a suliban. Nem voltak kínos esetek. És a legfontosabb... tudtam éjszaka tanulni, órai anyagot csinálni ( egy tantárgyat egy ideig éjszaka raktak fel) Este-éjszaka sokkal több kedvem van tanulni, takarítani stb.
Most viszont örülnék is meg nem is. Hátrány lenne mert új suli, nem igazán tudom kiismerni a többieket online. Előnye meg hogy nem szeretek kijárni így nem kapnám el, nem terjeszteném, és a fentiek.
Megértem a 14-eshez hasonló embereket is. Főleg ha a tanárok leszarják, a minimumot odaadják és annyi. Nálunk volt hogy elmaradt óra, nem adtak feladatot stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!