Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemi kollégium megélhetés...

Egyetemi kollégium megélhetés lehetőségek?

Figyelt kérdés
Tudnátok néhány kolis tippet adni, hogy min tudnék spórolni, olcsó kaják vagy igazából bármi, hogy hogyan tudok kevés pénzből a legjobb életkörülmények közt élni.

2020. aug. 3. 11:35
 1/6 anonim ***** válasza:
97%
Magadnak főzöl, ezzel sokat leheet spórolni. Vagy akár szobatársakkal összedobtok és 2-3 főre főztök, úgy is olcsóbban kijöhet. Nem tudom hova jársz/hova fogsz járni, de vannak olcsóbb helyek/kifőzdék, ahol egy menü (leves + főétel párszáz forint - nálunk legalábbis van ilyen). Ritkábban jársz haza, azzalm is lehet spórolni.
2020. aug. 3. 12:39
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha nem jársz el minden este bulizni, akkor nem fogsz annyit költeni alkoholra. Nálunk az volt a legnagyobb kiadás, gyakran elittuk a pénzünk már a hónap első hetében.
2020. aug. 4. 13:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Heti max 1 buli, főzz magadnak. Vannak olcsó mirelit kaják is de én ilyeneket nem veszek, hanem inkább normális alapanyagokból megcsibálom.
2020. aug. 4. 14:33
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem igazán iszom alkoholt, szóval erre nem lesz gondom, csak az a lényeg, hogy a kaja minél kevesebből jöjjön ki, illetve nem tudom milyen egyéb kiadások lehetnek még, amire számítanom kell
2020. aug. 4. 14:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Váratlan kiadás mindig jöhet. Én be szoktam osztani a pénzem egy hónapban mire mennyit költök. Viszonylag jobb minőségű kaja nálam kijön havi 35 ezerből, úgy hogy 3 hetente mentem haza, úgyhogy ritkán tudtam úgy feltölteni a hűtőm. Bár ma már nagyon felmentek az árak úgyhogy biztos több menne el rá, de korona előtt kijött ennyiből. Mindig raktam félre egy 2000 ft-t hogyha megfáznék vagy valami kéne akkor meg tudjam venni, ha meg nem kellett akkor ment a félrerakott pénzek közé.
2020. aug. 4. 14:59
 6/6 anonim ***** válasza:
A vizen is sokat spórólhatsz, ha veszel egy kulacsot és csapvizet iszol, nem palackosat.
2020. aug. 5. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!