A május-júniusi emelt töri tételek lesznek az október-novemberi emelt töri tételek is?
De a tematikából válogatják ki a tételcímeket, nem? Vagyis, ha nem is lesz betűre pontosan ugyanaz a cím, a tematika részeiből állítják össze.
Az a helyzet, hogy a te válaszaiddal zavarsz össze. Elég lett volna indulásból leírni, azt, ami #11-es válaszodban megjelent. Mert egyébként két dolgot ismételgettél: 1. van egy standard vizsgakövetelmény, ami nem változik 2. a tételek titkosítva vannak.
Sokkal könnyebb lett volna mindenkinek, ha még hozzáteszed, hogy minden évben van egy tematika lista IS a vizsgakövetelményeken túl, ami konkrétan a szóbeli vizsgára való felkészülést segíti. Mert erre kíváncsi mindenki. Az a válasz senkit nem elégít ki, hogy vannak témakörök és pont. Mindenki tudja, hogy szóbeli előtt megy a nagy tételtanulás, így azzal senki nem nyugszik meg, hogy hááát a tételek titkosak.
Arról nem tehetek, ha a saját képzeteid mögül nem látsz ki, és ezért ragaszkodsz hozzájuk, de köszönöm az észrevételeket.
A tételek a tematika alapján készülnek, de, mint már mondtam, szűkebbek egy témakörnél. Egy témából sokféle tételcím elképzelhető, de biztos, hogy kevesebbet kell elmondani róla, mint a teljes témakör.
"Arról nem tehetek, ha a saját képzeteid mögül nem látsz ki, és ezért ragaszkodsz hozzájuk, de köszönöm az észrevételeket."
Itt inkább az a probléma, hogy nem volt meg a közös hang. Nem tudom mennyi közöd van iskolás korú fiatalokhoz, de mindenhol úgy járja, hogy x időben ki lesznek téve a tételek, amit ki kell dolgozni és majd visszamondani a tanárnak. Nem csak az én téves képzeteimről van szó. Sajnos nem igazán jött össze "érettségi-szakértőként", hogy egyértelműen tisztázd a valós helyzetet...
Pedig sokkal könnyebb úgy tanulni, hogy nemcsak egy tág témakör elnevezésű útmutató alapján navigál az ember, hanem az aktuális tematika alpján dolgozza ki a tételeket. Nem látom át, hogy ezt az információt miért volt jó elhallgatni, mikor konkrétan erre irányult a kérdés... Igen, tévesen jelenik meg a köztudatban, hogy tematika = tételek. Igen, oké, a tételek titkosak. De arról miért nem írtál, hogy viszont a témakör mellett minden évben megjelenik a tematika is? Arról csak akkor nyilatkoztál egyértelműen, mikor a 10-es kommentemben felhívtam a figyelmet arra, hogy a témakör és tematika nagyon nem ugyanaz, és a tematika alapján kell szóbelire tanulni, és abból tételeket otthon magadnak összeállítani/előre megírtakat könyvből megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!