Gazdaságinformatikus bsc re szeretnék laptopot venni tanulásra. Milyen rendszerkövetelményt érdemes megcélozni?milyen programokat fogunk használni?
Szia!
Szerencsére a tévhittel ellentétben az infós szakokon nem igazán vannak erőforrásigényes programok, amiket használni fogsz. Néhány fejlesztői környezet, de azok nem igényelnek akkora erőforrást. Én egy viszonylag gyengébb géppel kezdtem (mérnökinfó szakon). 4 GB RAM, egy gyengébb AMD proci, integrált videókártya, stb, és ez bőven elég volt nekem (ez a laptopom már 5 éve megvolt, de le kellett cserélnem, mert tönkre ment). Általánosságban elmondható, hogy egy alsó-középkategóriás laptop simán megfelel (ha nincs más igényed, pl játszani, vagy akármi).
256-512 GB SSD lehtőleg, 8 GB RAM és egy "alapabb" processzor (ezt úgy értsd, hogy nem gond, ha 2-3 évvel ezelőtti felső-közép kategóriás), de nem akarok össze-vissza írni, inkább linkelek egy gépet.
Persze jó lenne tudni, hogy mennyit szánnál rá, és hogy van-e valami speciálisabb igényed (pl. nagyobb mértű laptop, könnyen hordozható, stb.)
Én most ezt a kettőt néztem:
Hát kb 150000-200000ft közötti összeget szánnék rá.
És persze legyen könnyen hordozható:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!