Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Így vissza lehet fizetni az...

Így vissza lehet fizetni az államilag igénybe vett félévek díját?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy én tavaly október végén otthagytam az egyetemet, amin összesen 2 államis félévet használtam el, tehát elméletileg vissza kell fizetnem az ösztöndíj 50%-át. Ha jól tudom, akkor lehet kérvényezni, hogy az igénybe vett államis félévekkel megegyező időtartamú hazai munkaviszony fenntartásával legyen rendezve a tartozás. Na már most én 2-3 héttel az egyetem otthagyása után, kb. Nov 15-20 környékén álltam itthon munkába teljes 8 órában bejelentve. A kérdés az lenne, hogy ezen visszafizetési mód választása esetén be lehet-e számítani az eddig eltöltött munkaidőt, vagy mindenképpen csak a benyújtott kérvény utáni idő vehető figyelembe?

2020. júl. 27. 17:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell kérvényt benyújtani, mert a foszabaly a munkavallalas és ha az nem teljesült akkor kell visszafizetni. Ha az oktatas.hu oldalon megkeresed az Oktatási Hivatalt akkor akár emailben meg tudod érdeklődni vagy lehet, hogy kell ugyfelkapus hozzáférés, hogy nennyi időt kell ledolgozni.
2020. júl. 27. 17:53
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Oktatas.Hu a lap tetején megtalálod az ügyintézést arra kattintva megtalálod az állami ösztöndíj információit és ott vannak az elérhetősegeik.
2020. júl. 27. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!