Szerintetek nem felhaborito, hogy az egyetemek semmilyen lepest nem tesznek a diplomaosztok megtartasara?
Most allamvizsgaztam, es tobb evfolyamtarsammal egyetemben be kell latnunk, hogy mi diplomaoszto nelkul kapjuk meg a diplomat. A jelen helyzetben azt mondanam, hogy ez elfogadhato, viszont az egyetem nem tett semmilyen lepest arra, hogy biztonsagos keretek kozott, pl. mondjuk egy sportpalyan megrendezze az unnepseget akar szulok nelkul. Csak lesz 15 percunk atvenni es ennyi. Ami a legiknkabb frusztralo ebben, hogy a tobb evet tanultunk azert, hogy ünnepélyes keretek kozott atvehessuk a diplomat, de sajnos errol le kell mondanunk. Titeket nem zavarna, hogy az egyetem semmi lepest nem tesz, begyujti a penzt a hallgatoktol tandij, bukott vizsgadij stb cimleteken es ennyit nem tesz meg a hallgatoiert?
Mikozben focimeccseket, bulikat, eskuvot siman meg lehet tartani?
Corvinus Egyetem egyebkent...
Valószínűleg ha te jartal volna egyetemre ahova gondolom sose jartal, bistosan kioktatnal masokat, hogy nekem csak a tudas kellett, minek egy unnepseg.
Egyebkent manaosag az egyetem inkabb egy kapcsolati hub, szerintem a tudasatadas másodlagos.
Valahogy sosem éreztem azt, hogy az ünnepség miatt jártam volna egyetemre...:D
Hálistennek" a TO-n simán átvettem, nem kellett szenvedni az ünnepségen. Nem hogy örülnél neki...
“Pl sportpályán megrendezze az ünnepséget, akár szülők nélkül”
Így mi értelme lenne? A diplomaosztó eleve a szülőkért, rokonokért van, mi speciel úgy untuk, alig vártuk, hogy véget érjen, nem szólt másról, minthogy mekkora áldozat az egész családtól, hogy elvégezhette a gyerek az egyetemet (bőszen bólogat azon gyerek szülője, aki diákhitelből élt végig, mert a szülő egy fillérrel nem járult hozzá a tanulmányaihoz), aztán fotózkodás a családdal. A diplomaosztó nem rólad meg a barátaidról szól, szervezzetek bankettet, ott ünnepeljetek, de azon felháborodni, hogy nem tudsz parádézni abban a maskarában, némileg infantilis.
"tobb evet tanultunk azert, hogy ünnepélyes keretek kozott atvehessuk a diplomat"
Én azt hittem, hogy az emberek azért járnak egyetemre és tanulnak, hogy versenyképes tudást szerezzenek... bár, ha lány vagy és a fő életcélod, hogy egy gazdag faszit kifogj magadnak akkor érthető.
BTW, én még a doktori avatómra se mentem el, mert azt is lényegtelennek tartottam. Nem szakadt le az ég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!