Nem tudom elfogadni, hogy négyest kaptam, hiába kiváló a kreditindexem. Ezt hogyan tudnám leküzdeni?
Kiértékelték ma az utolsó tantárgyam beadandóját is, négyest kaptam, mert nem követtem a formai követelményeket, ez teljesen jogos. Nagyon nehezen tudom viszont elfogadni,hogy emiatt nem lett színötös a leckekönyvem, ez az egy négyesem van. Tudom,hogy ez már nem normális teljesítményhajszolás,mert így is nagyon jó az eredményem (így 4,94 az átlagom 7.06-os korrigált kreditindexszel), de iszonyú rosszul érzem magam, hogy nem tudtam egy ilyen apróság miatt csak ötösöket szerezni.
Gimnázium óta küzdök ezzel a problémával, versenyistálló jellegű kéttannyelvűben végeztem, ez már a második évem az egyetemen. Hogy tudnék megküzdeni ezzel? Pszichológushoz forduljak? Aki esetleg hasonló helyzetben van, vagy volt, tud rá javasolni valamilyen hatékony technikát?
Hálásan köszönöm a segítségeteket!

Kedves kettes válaszoló, természetesen tudom is, enélkül értelmetlen lenne az ötös szintű tudásra hajtani. A csak a jegyet hajszolókat, akiket egyáltaláncnem zavar, elsajátították-e vagy sem, úgyis beárazza a munkaerőpiac, mert ott nem csak a papírt kell lobogtatni, a tudás kell. Na, ott valóban elismerem, hogy mindegy a jegy. Engem pont ez zavar,hogy ebbe a tárgyba is rengeteg energiát tettem, és végül nem a tudásom hiányossága miatt kaptam rosszabb jegyet, csak mert figyelmetlenségből léptem túl a keretet.
Az első válaszolónak köszönöm a hasznos választ.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!