Az normális, hogy egy évben nem fejeztük be a tankőnyves tananyagot és jövőre is azt folytatjuk? Nem lesz ez nagy elcsúszás? (9.-es 10.-be)
Holnap kell vissza vinni a könyveket,de vannak könyvek amiket nem kell, mert hogy folytatjuk jövőre. Bàr egyiket sem fejeztük be.😅😬😩
Nekem nagyon fontos hogy jól sikerüljön az éretségim màr most félek tőle a gyatra iskolai oktatás rendszer miatt is.
Érdemes vagy idő pocsékolás lenne ha nyáron megtanulnám a 9.-es anyagot?
Mivel grafikus suliba járok a rajzot is kellene gyakoroljam, mert a rajz oktatási óra sem sok😬🙄. (2)
+ sosem volt időm hobbira, de már megakarok tanulni gördeszka trükköket, hogy a chrussommal elmenyek deszkázni😄👼
:D Mi nem fejeztük be a töri anyagot, valahol a 12.-es könyv elejéig jutottunk.
Időpocsékolás mindenfélét megtanulni, tényleg. Az érettségi tárgyakra érdemes gyakorolni, megnézni mik az érettségi követelmények. De ha most a gimi elején vagy, én azt mondom, használd ki a nyarat és legyél fiatal, mert ezek a szabad percek nem jönnek vissza :/
Ha óráról órára tanulsz, akkor nem lehet baj. Tényleg sok esetben nem lexikális tudás kell, hanem csak józan paraszti ész. Ha meg szeretnél átnézni dolgokat, akkor a követelmény alapján ismételj. De mindig az legyen szem előtt, amit el szeretnél érni, legyenek céljaid, terveid. Ezen jobban el lehet csúszni... Vagy megtanulhatsz mindent, aztán eldöntöd mit szeretnél az életben :)
Akkor nézd át az érettségi követelményeket és az alapján kezdd el átnézni az anyagot. Nyelvre menj rá nagyon és tegyél le egy előrehozottat év végén. Én két emeltet csináltam a plusz száz pontért (nyelv és magyar).
Matek nem beugratós, ha megtanulod, ami kell, akkor az menni fog. Arra kell ott odafigyelni, hogy először nézd egyszerűen az egészet, nem szabad túlbonyolítani, mert sokszor nagyon egyértelmű a megoldást, de kapásból sin, cos számolást húzunk elő, mert megszoktuk.
Magyarnál olvasd el a kötelezőket, legalább egy-két olvasónaplót. A sémát kell megérteni. A szövegértés mindig könnyű középszinten, a gyakorlati szövegtípust be lehet gyakorolni. A műelemzésnél a műelemzés lépéseit nézd át, gyakorolj.
Törinél az összefüggéseket próbáld megérteni.
Mindenképp kérdezd meg a tanáraidat, hátha adnak pár jó tanácsot, vagy segítenek. Az érettségi megoldókulcsokban nézd át mire adnak pontot, mik az értékelési szempontok.
Köszi mindenkinek a valaszt! Az megfogod hogy egyszer leszünk fiatalok és még nem volt hobbim.
Am a tanárok sem értenek a dolgukhoz, kívéve a töri tanár. Csak ő tanít rendesen. A többi nagyon selejt. Van olyan tantárgy ahol a diákok többet tudnak. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!