Idén érettségiztem, a választott emeltem a földrajz volt, 54% lett, s már ugyebár plusz pont is jár érte. Én elégedett vagyok, tekintve, hogy nem erőltettem meg magam. A többi közép is körülbelül így sikerült. Viszont szeretnék valamelyik tárgyból ősszel középszintűt tenni, ami kicsit hasonlít a földrajzra. Biológia mennyire ésszerű választás? Elég 3.5 hónap intenzív tanulással?
2020. jún. 23. 18:48
1/8 anonim válasza:
Bioszból most kimaradt ha jól tudom egy év. Nézd meg az előző érettségiket. Ha tanultál az előző években, akkor 3,5 hónappal reális.
2020. jún. 23. 18:59
2/8 anonim válasza:
Milyen szakra akarsz jarni ? Csak akkor jár a plusz 50pont ha követelmény a földrajz. Célszerű tehat olyan tárgyat választanod ismét ami szintén követelmény és jol tudsz belőle teljesiteni.
2020. jún. 23. 19:27
3/8 anonim válasza:
Mit szeretnél tanulni? Ettől függ az egész. Ez a felvis dokumentum leírja, hogy milyen érettségit fogadnak el az adott szakon: [link]
Ahogy a kettes mondja, csak akkor jár az +50 pont, ha követelményt
2020. jún. 23. 20:35
4/8 A kérdező kommentje:
Mindenképpen a földrajz irányába mennék. De fogalmam sincs melyik szak lenne célszerű. Sima földrajzzal állítólag semmire nem lehet menni.
Itt ki tudod keresni az adott szakokhoz tartozó információkat. Pl mennyi az átlag bruttó kereset, milyen munkakörben dolgoznak a legtöbben az adott diplomával stb.. Ezt az oldalt külön erre hozták létre :) Ha a földrajzzal akarsz tovább menni akkor keresd ki az ahhoz kapcsolodó szakokat és nézd meg ezen az oldalon a diplomán túli kilátásokat :)
2020. jún. 23. 21:00
6/8 A kérdező kommentje:
Tehát igen, mindenképp olyan szakra mennék, ahol követelmény a földrajz emelt, vagy elfogadják választhatóként. Nekem földtudományi mondjuk szimpatikus. Csak hogy most bioszból, kémiából, vagy esetleg fizikából menjek-e el középszintű érettségizni, nem tudom.
2020. jún. 23. 21:04
7/8 A kérdező kommentje:
Illetve ott van még a földrajz-biosz tanári is, de 54%-os emelttel inkább nem próbálkozom. :)
2020. jún. 23. 21:05
8/8 anonim válasza:
Én földtudományira jelentkeztem földrajz emeltel és kémia középpel.
Attól függ melyik irányba szeretnél földtudományon belül elmélyülni. Ha csillagászat vagy meterológia, akkor fizika pl. Biológia az nem annyira kell, akkor már jobban a kémia.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!