Ha orvosira fogok járni akkor lemondhatok az anyaságról?
Sziasztok!
Tetszik az orvosi pálya, viszont nem szeretnék karrierista lenni. Szeretnék családanya lenni, de attól félek ha az orvosira mennék ez nem jöhetne össze... Vagyis természetesen összejöhet, de nem sok esélyt látok rá. Hiszen ha családot szeretnék, kell hogy legyen majd egy párom. De az orvosi mellett hogyan találkozhatnék vele? Vagy hol?
Nem utolsó sorban ketyeg a biológiai óra. Jobbik esetben 6 év alatt elvégzem az orvosit, addigra 25 éves leszek, aztán jön a rezidensképzés, majd miután tényleg igazából dolgozok (remélhetőleg normális fizetéssel) addigra biztos 30 éven felül leszek.
Nektek mi a véleményetek erről?
Kérlek ne szóljatok le, de én tényleg tartok ettől.
Szia! Saját tapasztalatot írnék. A kérdésedben arra utalsz, hogy még nincs párod, és amiatt is aggódsz, hogy hol és mikor találhatnád meg az egyetem alatt. Nem mondom, hogy lehetetlen, rengeteg ember egyetem alatt jön össze a jövőbeli férjével, viszont fontos hogy tudatosítsd, ez nem az a szak, ami közben el tudsz járni hetente bulizni, randizni, ismerkedni.
Ha már van egy párod, akkor a rengeteg tanulás közé be tudod iktatni, hogy találkozzatok, mert szereted, és úgy érzed, muszáj időt szakítanod rá, és fenttartani egy párkapcsolatot. Ez hajt, és ekkor nem bánod, ha egy kicsit a tanulás rovására megy.
Viszont, ha még nincs egy stabil ember az életedben, csak ismerkedni próbálsz, az borzasztó. Elmész az egyetemi bulikba, titkon reméled, hogy na, majd itt, persze nem történik semmi, és ha ez sokszor megismétlődik, akkor egyre jobban azt érzed, hogy fecsérled az időt, és tanulhattál volna helyette. Nincs is annyi buli, mint más, könnyebb szakokon, a csoporttásaim nagyobb része egy idő után szintén az otthonmaradást és tanulást választotta.
Szóval a párkeresés nehéz, arról nem is beszélve, hogy akinek sokkal lazább a szakja, az nem érti meg, ha le kell mondanod egy randit, mert zh időszak van.
23/l
Orvosi pályán nem tartanék ettől.
Viszont én mentőápolóira szeretnék jelentkezni, na ott már van okom aggódni. 12-24 órás műszakok, ünnepnapok oda, haza csak aludni járok, a lehányt, összevérezett ruhákat hordom haza. Otthon meg se lehet tőlem majd kérdezni, hogy mi volt a munkahelyen mert kb mindenkire rájön a hányinger ha elkezdek mesélni. Hajam kihullik a stressztől, fiatalon megöregedik a bőröm. Ja és mégcsak egy egyszerű belföldi nyaralásra se fogunk tudni soha összespórolni. Melyik asszony vágyik ilyen párkapcsolatba úgy őszintén? :DD
Na de én ettől függetlenül más karriert el sem tudnék képzelni magamnak, szóval ez is olyan dolog, hogy az ember úgyis a saját érdekeit nézi először és nem fog csakazért kényszerből kitanulni valamit, hogy gyermeke/családja legyen. Ha van "szerelem" munka elképzelése hülye lenne nem azt tanulni.
Igen, a gond nem azzal van, hogy mikor szüli meg. Hanem hogy az ovinak, iskolának 4kor vége van. Egy rezidens/orvos mikor végez? Ki megy el érte, ki játszik vele délután, ki ad neki vacsit és fekteti le? Amikor anya 12-24-ezik? Heti 5 nap?
Nem megszülni nehéz, hanem felnevelni. Amit apa és a nagyi fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!