Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jól számolom a korrigált...

Jól számolom a korrigált kreditindexet? (valaki megtenné, hogy átszámolja?)

Figyelt kérdés

Szóval, a kreditértékek és a jegyeim:

Tárgy 1: kredit 6, jegy 2

Tárgy 2: kredit 6, jegy 5

Tárgy 3: kredit 6, jegy 4

Tárgy 4: kredit 6, jegy 3

Tárgy 5: kredit 3, jegy 4

Tárgy 6: kredit 3, jegy 5

Tárgy 7: kredit 3, jegy 2

33 teljesített kredit/33 felvett kredit

Ebből a neptun szerinti átlagom 3,57., a kumulált átlagom 3,64.

Az alábbi képletbe behelyettesítettem és 3,7 jött ki. Létezik, hogy ez alapján fogják nézni a tanulmányi ösztöndíjat? (mármint az egyetem a Korrigált kreditindexet nézi, d enem tudom, jól helyettesítettem-e be)

"Korrigált kreditindex = (a félévben teljesített tárgyak kreditértéke / a félévben felvett tárgyak kreditértéke) × (a félévben teljesített tárgyak érdemjegye × a félévben teljesített tárgyak kreditértéke) / 30"

Egy netes kalkulátor alapján viszont 3,9-re jött ki.

Valaki tudna ebben segíteni, hogy most akkor mit számoltam el, vagy hogy kell?

Nekem kicsit irreális 3,57-es átlag mellett 3,7 vagy 3,9-es KKI.

2020. jún. 17. 20:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Valószínűleg azt számoltad el, hogy a

" (a félévben teljesített tárgyak érdemjegye × a félévben teljesített tárgyak kreditértéke) "

esetén összeadtál mindent mindenkivel, és utána összeszoroztad őket, a valóság viszont az, hogy ezeket külön-külön kell összeszorozgatni, majd a szorzatokat össze kell adni (6*2+6*5+6*4+6*3+3*4+3*5+3*2), és ezt kell osztani 30-cal. Ezzel valóban 3,9 jön ki.

2020. jún. 17. 20:53
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! :)
2020. jún. 17. 21:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Nálam is 3,9.

A különbség abból adódik, hogy kevesebb kredittel osztod le, mint amennyit teljesítettél.

Ha lesz olyan félév, amikor kevesebb kreditet veszel fel, akkor pont fordítva lesz.

2020. jún. 17. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!