Jól számolom a korrigált kreditindexet? (valaki megtenné, hogy átszámolja?)
Szóval, a kreditértékek és a jegyeim:
Tárgy 1: kredit 6, jegy 2
Tárgy 2: kredit 6, jegy 5
Tárgy 3: kredit 6, jegy 4
Tárgy 4: kredit 6, jegy 3
Tárgy 5: kredit 3, jegy 4
Tárgy 6: kredit 3, jegy 5
Tárgy 7: kredit 3, jegy 2
33 teljesített kredit/33 felvett kredit
Ebből a neptun szerinti átlagom 3,57., a kumulált átlagom 3,64.
Az alábbi képletbe behelyettesítettem és 3,7 jött ki. Létezik, hogy ez alapján fogják nézni a tanulmányi ösztöndíjat? (mármint az egyetem a Korrigált kreditindexet nézi, d enem tudom, jól helyettesítettem-e be)
"Korrigált kreditindex = (a félévben teljesített tárgyak kreditértéke / a félévben felvett tárgyak kreditértéke) × (a félévben teljesített tárgyak érdemjegye × a félévben teljesített tárgyak kreditértéke) / 30"
Egy netes kalkulátor alapján viszont 3,9-re jött ki.
Valaki tudna ebben segíteni, hogy most akkor mit számoltam el, vagy hogy kell?
Nekem kicsit irreális 3,57-es átlag mellett 3,7 vagy 3,9-es KKI.
Valószínűleg azt számoltad el, hogy a
" (a félévben teljesített tárgyak érdemjegye × a félévben teljesített tárgyak kreditértéke) "
esetén összeadtál mindent mindenkivel, és utána összeszoroztad őket, a valóság viszont az, hogy ezeket külön-külön kell összeszorozgatni, majd a szorzatokat össze kell adni (6*2+6*5+6*4+6*3+3*4+3*5+3*2), és ezt kell osztani 30-cal. Ezzel valóban 3,9 jön ki.
Nálam is 3,9.
A különbség abból adódik, hogy kevesebb kredittel osztod le, mint amennyit teljesítettél.
Ha lesz olyan félév, amikor kevesebb kreditet veszel fel, akkor pont fordítva lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!