Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes sorrendet változtatnom?

Érdemes sorrendet változtatnom?

Figyelt kérdés
Ha biztos vagyok benne,hogy az első kettő helyre nem vesznek fel, viszont a harmadik helyen az utolsó két év pontszámai alapján bekerülnék, érdemes az első helyre tennem? Számít a felvételinél a sorrend? Ugyanis, már a 3évvel ezelőtti pontszámok alapján nem kerülnék be.

2020. jún. 13. 23:27
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Nem számít, mert ha nem lesz pontod akkor is a 3. helyre fogsz bekerülni.

Szerintem azt hagyd elől, ahova leginkább szeretnél bekerülni.

2020. jún. 13. 23:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszadó jól írja!:)
2020. jún. 13. 23:45
 3/7 anonim ***** válasza:
7%
Én azt hittem nézik a sorrendet is. Ha döntés van akkor azért ér vmit hogy az egyik első helyre tette a másik meg pl 4.re és azonos pontszámmal.
2020. jún. 14. 00:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha pl valaki 4. helyen jelölt egy szakot, más ugyanazt első helyen, de aki 4.-nek jelölte és oda vették csak fel, de több pontja van, mint annak, aki első helyen jelölte, akkor ő kerül előnybe.

Ha azonos pontszámuk van akkor elvileg a suli eldönti, hogy mindegyiket felveszik, vagy egyiket sem. De általában mindegyiket fel szokták venni ilyenkor.

2020. jún. 14. 00:36
 5/7 anonim ***** válasza:
25%
A sorrendnek csak akkor van jelentősége, amikor már az utolsók között van az ember. Tehát pl. maradt még 10 férőhely a szakra, de ezt 20 azonos pontszámú jelentkezőre kell kiosztani. Ilyenkor vagy nem vesznek fel közülük senkit, vagy a sorrend dönt vagy felvesznek mindenkit és megoldják valahogy az extra férőhelyet a termekben...
2020. jún. 14. 01:54
 6/7 anonim ***** válasza:
89%

#5:

"vagy a sorrend dönt "

BSC-n ilyen nincs!

Van mondjuk 100 főre állami támogatás. Akkor a századiknál húzzák meg a ponthatárt.

Ha több embernek van annyi pontja, akkor felmérik, belefér-e a keretbe.

Ha igen, marad. Ha nem kivonnak egy pontot, és senki nem kerül be.

2020. jún. 14. 06:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Azt nézd meg, hogy jár e ösztöndíj, stb. Ha az első helyen jelölnéd meg a biztos szakot. Például KRE önköltségesen van ilyen.
2020. jún. 15. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!