Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak én tartom viccesnek,...

Csak én tartom viccesnek, hogy az alapján ítélik meg az embereket, hogy milyen iskolai végzettsége van?

Figyelt kérdés

Már többször előfordult, hogy azt hitték, egyetemista vagyok, amikor valójában még érettségim sincs. Viszont nagyon sokat olvasok, számos területen otthon vagyok, ezért a lexikális tudásom magasabb, mint az átlag embernek. Volt már azonban olyan (állásinterjún), hogy hülyének néztek, mert kiderült, hogy nincs érettségim.

Végül úgy döntöttem, befejezem az iskolát, az érettségit, és utána elmegyek egyetemre is. De valahol mégis keresrű szájízzel csinálom, mert részben a társadalmi elvárás miatt teszem. Az embereket nem az érdekli ugyanis, hogy miként tudom idézni Nietzsche-t, hanem az, hogy van-e papírom, mikor bizonyos esetekben diplomás emberek vannak olyan szinten, hogy hisznek a 6 napos teremtésben, és tagadják az evolúciót.

Szóval részben dacból fogom megcsinálni, méghozzá nem is akármilyen eredménnyel. Utána arra is gondoltam, hogy instagram élő adásban fogom darabokra tépni, hogy bebizonyítsam, hogy az egész szart sem ér.

2020. jún. 13. 16:42
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:
Nem hiszek Istenben, valamikor vallásos voltam, de végül az ateizmust választottam. Úgyhogy ne próbálj megtéríteni, mert kinőttem az istenhitből.
2020. jún. 15. 23:14
 32/32 anonim ***** válasza:
A film elég komoly, mindkét oldalt nagyon részletesen bemutatja, ezért gondoltam érdekel. Hát én is nagyon sokszor Istent okolom, hogy nem sikerültek úgy a dolgok, ahogy szerettem volna(pl, most egy vizsga, amire csillagos ötösre készültem kifogtam a legszivatósabb tanárt, így 3ast kaptam), de rájöttem ez csak akkor bennem okoz düht, ami nagyon rossz, s semmi értelme, mert nincs lelki békém.
2020. jún. 15. 23:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!