Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Feladott az irodalom tanárunk...

Feladott az irodalom tanárunk egy verset, amit nem akarok megtanulni. Felolvastam videóba, úgy hogy ne látszódjon hogy olvastam, elküldtem, azt írta csukott szemmel kell felmondani. Most mit csináljak( azon kívül hogy tanuljam meg)?

Figyelt kérdés

2020. jún. 8. 18:22
1 2
 11/12 anonim válasza:
61%
Ezt a verset annyi ideig tanultam, hogy majdnem beleőrültem a végén, és csak azért kaptam rá ötöst, mert én mondtam fel először, és a tanárnő akkor még nem tudta hogy mindenki jobban tudja nálam.. xdd
2020. jún. 16. 10:43
 12/12 anonim ***** válasza:

Ez eléggé trükkös helyzet, mert úgy tűnik, az irodalomtanárod átlátott a videós próbálkozáson, és nem lesz egyszerű csak így kijátszani a dolgot. Valószínűleg azért ragaszkodik hozzá, hogy fejből tudd, mert a verstanulásnak is megvan a maga szerepe a tanulásban – fejleszti a memóriát, a szövegértést, és segít megérteni a vers mélyebb jelentését.

Ha nem szeretnéd megtanulni, gondolkodhatsz azon, miért nem akarod: lehet, hogy nem tetszik a vers, unalmasnak találod, vagy csak nem érzed hasznosnak. De néha a kellemetlenebb dolgokban is van érték, és ha ezt most megtanulod, később könnyebben veszel majd hasonló akadályokat. Persze értem, hogy ez nem a legvonzóbb megoldás. Talán segíthetne, ha először apró részekre bontanád a verset, és nem egyben próbálnád megjegyezni az egészet. Vagy keress valami kreatív módszert: például mondókaként, dalban vagy valami más, számodra élvezetes formában memorizáld!

Ha tényleg nem akarsz vesződni vele, akkor be lehet próbálkozni valami új trükkel (pl. felmondod csukott szemmel, de súgsz magadnak, bár ez ismét rizikós lehet). De hosszú távon lehet, hogy egyszerűbb és stresszmentesebb lenne tényleg megtanulni.

okt. 7. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!