Mi legyen a hivatásom?
Hasonló természetűek lehetünk. Én először szociálpedagógiát végeztem, de egy percet sem dolgoztam a szakmában, mivel láttam, hiába akarok segíteni, meg van kötve a kezem! Jelenleg pszichiátrián dolgozom, itt is segítek, de sok a kudarc, a csalódás, betegeink nagyrésze visszajáró, a hála és a köszönet pedig ritka...
Szeptembertől jogra járok... Számomra ez az egyetlen terület, ahol valóban segíthetek másoknak, ahol elismerést kaphatok a munkámért...
Jézus! Ha felvettek a jogra örülj neki, hogy bekerültél, és lehet egy komoly állásod. Olvastam Hetesi Zsolt könyvét, miszerint egyre kevesebbeknek jut majd kreatív, önmegvalósító munka, de mégis szerencsések mert legalább dolgozni tudnak. Amíg mások (az eszük ellenére) takarítónők, meg WC-s nénik lesznek protekció, és megfelelő alaptőke hiányába addig te azon izgulsz, hogy jó lesz-e a jog? Pszichiáter ne legyél, nehogy a saját betegeid öljenek meg...szerintem menj bankárosnak, mert megvan benned a maximalizmus, sose vagy elégedett (az olvasott alapján), és ez a banki szakmában kamatozódik a legjobban, hogy mindig több pénzt szerezz. Nekem már kiskorom óta nagy vágyam, hogy ügyvéd legyek, és minden este imádkozom, hogy sikerüljön...
18/f
(Az utolsó előtti vagyok.)
8 év??? Lemaradtam valamiről? Az egyetem csak 5 év, a maradék három már a szakvizsga, ami nem feltétlenül kell. Azt én se fogom letenni, mert ha nem változik semmi, kriminalisztikára megyek tovább.
Amúgy a nemzetközi jog sem tetszik? Nyelveket tanulhatsz, bejárhatod a világot, szükség van a jó kommunikációs képességekre.
Minden egyetem nagy áldozatokat kíván, mert tanulni mindenhol kell, sokat, mindenhol megvannak a szívatós, buktatós tantárgyak. Fősulin a filozófia volt, ahol a rektor kijelentette, hogy minimum 60%-nak buknia kell. Jogon meg a római jog lesz. De az is megtanulható. Én is tudom, hogy az elkövetkező öt évben vért fogok izzadni, hogy helyt álljak a melóban és a tanulásban is, esetleg még valami élet féleségem is legyen közben. De ez csak szervezés kérdése.
20:52 vagyok.
Egyébként jogi diplomával (és jó nyeltudással) rengeteg helyen el lehet helyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!