Mi legyen a hivatásom?

Figyelt kérdés
Nagyon nehéz helyzetben vagyok, mert felvettek jogra, de egyáltalán nem érzem úgy, hogy jól menne nekem a magolás.Nem tudom, hogy elkezdjem-e, vagy várjak egy évet és adjam be máshová a jelentkezést. Humán beállítottságú lány vagyok, elég kommunikatív, érdekelnek az idegen kultúrák, szeretnék emberekkel foglalkozni és segíteni nekik, szeretnék minél több nyelven megtanulni.Gondoltam, hogy talán pszichológus, vagy tolmács leszek, esetleg újságíró. Tényleg nem tudom, és az én esetemben tényleg nagyon fontos, hogy szeressem azt, amit csinálok. Szóval tudnátok tanácsolni valamit, hogy mi is legyek? Válaszotokat köszönöm!
2010. júl. 29. 20:31
 1/10 anonim válasza:
35%
BCE - Nemzetközi Tanulmányok szóba jöhet?
2010. júl. 29. 20:39
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
HR-es? (BGF/PSZF/Humán)?
2010. júl. 29. 20:52
 3/10 anonim válasza:

Hasonló természetűek lehetünk. Én először szociálpedagógiát végeztem, de egy percet sem dolgoztam a szakmában, mivel láttam, hiába akarok segíteni, meg van kötve a kezem! Jelenleg pszichiátrián dolgozom, itt is segítek, de sok a kudarc, a csalódás, betegeink nagyrésze visszajáró, a hála és a köszönet pedig ritka...

Szeptembertől jogra járok... Számomra ez az egyetlen terület, ahol valóban segíthetek másoknak, ahol elismerést kaphatok a munkámért...

2010. aug. 3. 16:27
 4/10 anonim válasza:

Jézus! Ha felvettek a jogra örülj neki, hogy bekerültél, és lehet egy komoly állásod. Olvastam Hetesi Zsolt könyvét, miszerint egyre kevesebbeknek jut majd kreatív, önmegvalósító munka, de mégis szerencsések mert legalább dolgozni tudnak. Amíg mások (az eszük ellenére) takarítónők, meg WC-s nénik lesznek protekció, és megfelelő alaptőke hiányába addig te azon izgulsz, hogy jó lesz-e a jog? Pszichiáter ne legyél, nehogy a saját betegeid öljenek meg...szerintem menj bankárosnak, mert megvan benned a maximalizmus, sose vagy elégedett (az olvasott alapján), és ez a banki szakmában kamatozódik a legjobban, hogy mindig több pénzt szerezz. Nekem már kiskorom óta nagy vágyam, hogy ügyvéd legyek, és minden este imádkozom, hogy sikerüljön...

18/f

2010. aug. 3. 20:16
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen válaszaitokat!Szóval az a helyzet, hogy eredetileg nemzetközi tanulmányokat szerettem volna tanulni, de nem vettek fel, így maradt a jog. Csakhogyahogy hallottam a jog jó nagy áldozatokkal járna, nekem meg nincs túl nagy elhivatottságon ez iránt így többször is át kell gondolnom, hogy lehúzok-e 8 kemény évet úgy, hogy nem igazán szeretem azt, amit tanulok. Ha szeretném akkor nem gondolkodnék azon, merre tovább.Utolsó:Nyilván te örömmel végeznéd a jogot, mert neked ez az álmod.
2010. aug. 4. 13:06
 6/10 anonim válasza:

(Az utolsó előtti vagyok.)

8 év??? Lemaradtam valamiről? Az egyetem csak 5 év, a maradék három már a szakvizsga, ami nem feltétlenül kell. Azt én se fogom letenni, mert ha nem változik semmi, kriminalisztikára megyek tovább.

Amúgy a nemzetközi jog sem tetszik? Nyelveket tanulhatsz, bejárhatod a világot, szükség van a jó kommunikációs képességekre.

Minden egyetem nagy áldozatokat kíván, mert tanulni mindenhol kell, sokat, mindenhol megvannak a szívatós, buktatós tantárgyak. Fősulin a filozófia volt, ahol a rektor kijelentette, hogy minimum 60%-nak buknia kell. Jogon meg a római jog lesz. De az is megtanulható. Én is tudom, hogy az elkövetkező öt évben vért fogok izzadni, hogy helyt álljak a melóban és a tanulásban is, esetleg még valami élet féleségem is legyen közben. De ez csak szervezés kérdése.

2010. aug. 4. 14:18
 7/10 anonim válasza:
Én a helyedben tolmács lennék, mert azzal külföldön is tudsz érvényesülni, így nagyobb eséllyel utazgathatsz, élvezetesebb lehet az életed, mint a jogi munkában. A nyelvtudás mindig jól jön, főleg, ha olyan tökélyre fejleszted. A halasztást csak akkor ajánlom, ha úgy érzed, egy év után vissza tudnál szokni a tanulásba. Úgy tudod eldönteni, hogy akarsz-e menni jogot tanulni, hogy elolvasol egy csomó jogi dolgot a neten. Ha halálosan untat vagy taszít, észre fogod venni. Akár napokig olvass ilyeneket napi 8 órában (mert a munka is napi 8 órás minimum és a tanulás is elég sok óra egy nap). Ezzel biztosra letesztelheted. Pszichológusnak akkor menj, ha képes vagy egy hétig csak mások problémáit hallgatni úgy, hogy közben te nem beszélhetsz a sajátjaidról. Újságírónak akkor menj, ha tudsz jó sok érdekeset írni. Hamar rá lehet jönni, hogy végtelen ötleted van és bármiről képes vagy írni érdekeset, vagy kifogysz az ötletekből és nem megy az emberek felcsigázása. Azt is próbáld meg, hogy egy hétig csak írsz. Ha addig megy és mind érdekes lesz, akkor ahhoz is értesz. Remélem, ezek jó tanácsok voltak. Sok sikert az életben! :) (Egyébként olyanról is hallottam, hogy valaki egy év után abbahagyta az egyik egyetemet, és átment egy másikra. Persze ehhez pénz kell.)
2010. aug. 14. 18:57
 8/10 anonim válasza:
Még az jutott eszembe, hogy érdemes bankok jogi anyagait (persze 2010-eset) olvasni, azok talán a legbebiztosítottabbak. A mi lakáshitel szerződésünk kb. 40 oldalas, tele bekezdésnyi hosszú mondatokkal. Ilyesmiket érdemes olvasnod, azzal jól ki lehet próbálni, hogy van-e affinitásod a dologhoz.
2010. aug. 14. 19:02
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat.
2010. aug. 15. 12:32
 10/10 anonim válasza:

20:52 vagyok.

Egyébként jogi diplomával (és jó nyeltudással) rengeteg helyen el lehet helyezkedni.

2010. aug. 30. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!