Ki mennyit fejlodott/valtozott egyetemes evei alatt?
Én megtanultam tanulni. Tudom, hogy hogyan tudom a legtöbbet legrövidebb idő alatt elsajátítani.
Nyitottabb lettem, rengeteg új emberrel találkoztam, beszélgettem.
Több önbizalmam lett pl. sokszor kellett prezentációt tartani mások előtt.
Én hála a családomnak, 14 évesen önállósodtam, egyedül ott annyit kaptam a szüleimtől, hogy nélkülük semmire se viszem.
Elmentem egyetemre egy másik városba, több mint 200kmre és igazából nálam annyi változott, hogy bebizonyosodott, hogy bármire vihetem a szüleim nélkül. Mindent ugyanúgy csináltam, mint egyetem előtt csak ugye más helyen. Világnézetem, viselkedésem olyan 15-16 éves koromra eléggé kiforrott úgyhogy az maradt.
Más volt a napi rutin, mégis ugyanaz. Kb mindennap 8-tól 3-4ig volt sulim, néha 6ig. Akkor talán jobban éreztem magam, mert senki se zargatott szóbelikkel, mint középsuliban. :D Akkor tanultam amikor akartam de próbáltam szorgalmas maradni, úgyhogy emiatt szinte mindennap tanultam, amikor tudtam.
Egyetem hangulatban más, mint egy középsuli, ezért szerettem jobban.
Megtanultam halmozott terhek mellett teljesíteni. Mindkét szülőmet hirtelen kómába kellett tenni egy súlyos betegség után. Mindez, a tavalyi vizsgaidőszak első napján. Majd mikor meghalt fél éve édesapám, nagyon hirtelen kellett eldöntenem, hogy most benn maradok az egyetemen vagy kihullok. Az előbbit választottam és emlékszem, a gyászkezelést követően rohantam vissza az egyetemre. Annyira azért nem volt szuper, hogy éjjel-nappal a TO-n ügyintéztem a lehető legtöbb (hahaha) dokumentumtípust kihasználva. Szóval én végülis majdnem megszereztem mind, amit lehetett a kérvényekből:DDD
A tanulással kapcsolatban nem hozott nagy fejlődéseket. Eddig is ment, nem volt gáz. Igazából, ami teljesen megdöbbentett, hogy lehet vitatkozni a tanárokkal. Sőt, valaki igényli is. Ja és, hogy csomó szar előítéletes ember van az egyetemeken...függetlenül a végzettségtől. Őket is gyakran udvariasan helyre kellett tenni,ha az órán művelték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!