Mennyi kreditem lehet?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom, egy félévben kb 30 kreditnek kell meglennie.

Fel kell/lehet venni tárgyakat. Vannak kötelezők, kötelezően választhatóak, és szabadon választhatóak.

A szabadon választhatóak közül vannak olyanok, amik igazán érdekelnek, míg a kötelezők között olyan is van, ami teljesen hidegen hagy.

Szeretnék sok szabadon választhatót felvenni, mert azok érdekelnének igazán és szükségem lenne rá a későbbiekben. De túl sok olyan van, amit szívesen felvennék mert jól iönne majd, de nem tudom, hogy ennek mi is a menete.

Nem lehet egy adott limiten belül többet felvenni?

Valakitől olyasmit is hallottam hogy akkor fizetni kell?

6 féléves képzés, valami 180 kredit is volt a honlapra írva.

Még nem vagyok egyetemista, csak utánanéztem, hogy milyen óráim lennének, de ezt a kredites dolgot nem teljesen értem.

Valaki tud segíteni?

2020. máj. 16. 13:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem KELL 30 kreditnek egy félévben meglennie, csak kb. De simán lehet, hogy egyik félévben pár kredittel kevesebb lesz, a másikban meg több. A lényeg, hogy a képzés végére meglegyen a 180 kredit. 10% kredittúllépés engedélyezett, ami ennél is több, azt szokták kifizettetni.
2020. máj. 16. 13:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Átlagnak kell 30 kerditnek lennie. Tudom hogy sokmindent szeretnél felvenni, de el kell szomorítsalak, hogy a neptun annyira kifagy (legalábbis nálunk) hogy örülsz ha egy-két szabadon választhatót fel tudsz venni.

Nekünk szerencsére fix órarendünk van, tehát beosztanak és oda kell mindent felvenni, máshol ez se szokott lenni és ott még az alap tárgyakat is sokszor érdekesen veszed fel, anélkül hogy ne legyen ütközés. 😕

Ajánlom, hogy augusztusban lépj be az évfolyamod fb csoportjába, ott a hökösök/felsőbbévesek, szoktak segíteni, hogy mit és hogyan érdemes felvenni. Hidd lesz bőven időd ezeket kitapasztalni és az se baj, ha első évben nincs szabadon választhatód. Lehet a következőben lesz 2-3, de ezt majd te érzed, hogy hogyan fér bele az idődbe.

Pl nekem első félévben 32 kreditem volt, semmi tesi, semmi szabvál. örültem is neki, mert ígyis elég nehéz volt a suli. (Nálunk 240 kreditet kell teljesíteni és 4 éves a képzés, 12 kreditnyi szabvált kell felvenni)

2020. máj. 16. 14:09
 3/5 anonim ***** válasza:
75%
Hiába veszel fel több szabvált, mint ami kötelező, nem fog beszámítani sehovaá, ellenben fizetni kell érte, 10% túllépés után. Hiába hagy hidegen néhány kötelező tárgy, annak viszont meg kell lenni. Általában örül az ember, ha sikerül adott félévben minden tárgyat jól teljesíteni, mert az ösztöndíjhoz az kell.
2020. máj. 16. 16:13
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Akkor ezek szerint 18 kredittel túlléphetem, ami azt jelenti, hogy maximum átlagosan 33 kreditem lehet.

Nyilván lesz olyan év, amikor kevesebb lesz, de az meg szuper, hogy ennyivel túl lehet lépni.

Tudom hogy nem számít bele sehová, de én nagyon élvezném és igazán érdekel a téma + csak még jobban fejlődöm és jobb leszek a szakmámban.

2020. máj. 16. 18:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Haladj a mintatanterv szerint, akkor minden rendben lesz.
2020. máj. 30. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!