Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nagyon gyatra a helyesírásom....

Nagyon gyatra a helyesírásom. Segítene vki szabályokkal/ trükkökkel amivel javulhat?

Figyelt kérdés

Pl. Hogy mikor hosszú és mikor rövid az mgh és az msh.

Mikor írjuk egybe vagy külön,ha kevesebb mint 6 és vmikor külön írjuk.

Szótagolás szabálya. (Eddig tudtam, ezért nem foglalkoztam vele,de már nem érzek rá)

Azthiszem ennyi van, de ha van még és vki lenne olyan kedves tudna nekem írni segítséget? 🥺

2020. máj. 7. 10:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Olvass sokat!

Ez rengeteget fog segíteni

2020. máj. 9. 11:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Nekem nem segít, mert gyorsan olvasok és a vhogy tudom mit olvasok, de a helyesírást, vagy betükre nem figyelek. Lehet furán hanzik.
2020. máj. 9. 13:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Másolj le szövegeket, meg próbáld meg leírni őket hallás után, stb. (Nyilván utána nézd át, javítsd ki, írd le újra ami rossz lett.) Nekem is hasonló problémáim voltak pár éve, de mostanra egész jó a helyesírásom.
2020. máj. 15. 12:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Olvass nehéz szövegeket. Lassan. Kényszerítsd magad arra, hogy ne az olvasott háttértartalomra/cselekvésre összpontosíts, hanem a leírtak képi ingerére, vizuális megjelenésére a szövegnek.

Írj sokat is mellé. Gondolataidat, ötleteidet. Ezekkel tudod magadnak dokumentálni a fejlődést.

Valamint igyekezz online kommunikációs felületeken is tüzetesen odafigyelni arra, hogy ne használj rövidítéseket (a fentiek alapján ez is súlyosbítja a problémát), hagyd el a szlengeket, ha nem vagy valaminek biztos a helyesírásában, akkor nézz utána azonnal. Minél többször látod a szabályt/helyesen leírt szót, annál inkább rögzül.

(Hány éves vagy egyébként? Sokat számít az is, ahogyan az is, hogy milyen bemeneti tanulási stílus jellemző rád /vizuális, auditoros, kinesztetikus kombinált/ meg hogy milyen kimeneteli tanulási stílusod van /szóbeli, írásbeli/)

2020. júl. 15. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!