Érdemes informatikusnak mennem, ha utálom?
Nekem menedzserként az a szerencsém, hogy fényevő vagyok, mivel egyébként már régen éhenhaltam volna.
#csakazinformatika
A legtöbb szak hasznos, csak érts is hozzá. Nem muszáj mérnöknek lenned, van sok más jó szak is, viszont a legfontosabb, hogy ÉRDEKELJEN. Infósok közül is rengeteg olyan kerül ki, akik fejben top-on vannak, viszont otthon a sulin kívül semmit nem gyakoroltak és tanultak, ezért szakmailag a béka feneke alatt vannak és ugyan ez igaz sok más szakra is.
Lényeg a lényeg, ha jelentkezel egy állásra, akkor ALAP dolog hogy van róla papírod. Ehhez jön pluszba a nyelvvizsga (de munka függően, mert pl infón ALAP az angol tudás) és a szakmai tapasztalat. Utána interjúra ha eljutsz, akkor meg kéne valami pluszt is nyújtanod, nem csak van egy papírod és kész. Ha érdeklődést mutatsz a szakmád iránt vagy a szakmád a hobbid az egy NAGYON jó pont, de még jobb pont ha ehhez társul plusz tudás amit nem a suli tanított meg, ha nem te magad tanultad otthon a szabadidődben.
Ha a fentebb említett dolgok rád igazak, akkor nagy eséllyel találsz munkát szakmádtól független.
Szóval a lényeg az az, hogy CSAK olyan dolgot tanulj egyetemen ami érdekel, mert különben kidobott pár év az életedből. Hidd el az alap szakmák nagyon sokat érnek, csak ugye azt is meg kell tanulni. Szóval az hogy egy szakközép végzős osztályból csak 1-3 diák marad a szakmában, az nem azért van mert nincs igény a munkájukra, ha nem mert semmihez sem értenek (ami nem feltétlen a diák hibálya, szóval senkit nem hibáztatni szeretnék itt).
Egyébként ajánlom nézzd meg az összes lehetséges egyetemi szakot és az alapján dönts. De itt nézd meg, hoyg milyen óráid lennének, mivel foglalkoznál az egyetem után, milyen lenne egy átlagos munkanapod stb...
"Válassz olyan szakot vagy bármilyen képzést, ami érdekel aztán meg majd úgyis alakul az életed."
Vagy nem. Mert az élet nem alakul, mi alakítjuk. Az ilyen döntésekkel, mint hogy beleteszi az energiát valami értelmesbe, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!