Mi történik, ha biztos bukás mellett megyek el érettségire?
Az a helyzet, hogy a jelenlegi vírus miatt elvesztettük a családommal a munkahelyünket, ezért, s amiatt, mert én találtam először munkát, nem tudtam annyi időt fordítani a tanulásra, ami számomra sajnos biztos bukást eredményezett! Én voltam a hülye első félévben, én ezt aláírom, de sajnos a vírus nagyban lerövidítette a javítási esélyemet a második félévre nézve! A minap kaptam egy felkészítő értesítőt az érettségivel kapcsolatban, viszont úgy tudom, hogy a bukásom miatt nem vehetek részt rajta, ergo érvénytelenül zárok, legalábbis én így tudom. Van-e valaki ilyen helyzetben rajtam kívül? Tud-e valaki segíteni a kérdésemben? Egyáltalán megtehetem, hogy bemegyek hétfőn érettségizni? Érdemes-e még készülnöm, vagy nem? Ha véletlenül sikeresen elkezdhetem a vizsgát és befejezem azt,akkor mire számíthatok?
Elnézéseteket kérem a kérdésekért, csak nagyon tudatlan vagyok a témában!
Minden információra nyitott vagyok, köszönöm!
Volt lehetőség választani, hogy akarsz-e most érettségizni, nem volt kötelező. Gyanítom, erről már lecsúsztál, de kérdezz rá a suliban, hátha.
Ha nem halaszthatsz, akkor menj be, csináld meg. Ha nem sikerül, nem kapsz érettségit, és később újra megcsinálhatod. Vesztenivalód szerintem nincs, max egy kis önbecsülés, ha csúnyán néz rád a tanár.
Bár itt-ott sántít a dolog, a vírus messze második féléves dolog, az nem befolyásolta az első félévedet ugye :), de ha egyszer így alakult, hogy te tartod el a családot, akkor ez van. Többet ér ez a tanárok csúnyán nézésénél. Majd jövőre bepótolod.
én úgy tudom, hogy amiből megbuktál abból nem érettségizhetsz, de minden másból igen
próbáld meg, annyira azért nem nehéz és józan paraszti ésszel át lehet menni, mert a ponthatárok is nagyon alacsonyak
ha mégsem sikerül, akkor később újra kell írnod
Most akkor minden érettségi tantárgyból buktál?
Mert ha mondjuk pl. matekból buksz, attól még a többire bemehetsz, csak matekra nem. Augusztusban meg pótvizsgáznod kell matekból, aztán érettségi októberben.
Addig meg nem kapsz érettségi bizonyítványt, hanem valami lapot.
Ma mondták a rádióban, hogy aki nem akar most érettségizni, még az érettségi nap reggelén is bejelentheti ezt. Neki az ősz folyamán biztosítanak új időpontot.
Ahhoz, hogy ne engedjenek érettségizni, ahhoz 3 tantárgyból kell év végén megbukni. Ha csak 1 tárgyból állsz bukásra, attól a többi érettségi vizsgán még részt vehetsz.
Kedves 1.! Köszönöm a válaszod, rá fogok kérdezni!
Igaz, utólag olvasva nem tisztán fogalmaztam, nem a vírus befolyásolta a félévemet, hanem a "majd kijavítom második félévben" felfogásom, továbbá jól látod, jelenleg én tartom el egyedül a családom, mert ahol előzőleg dolgoztam a családommal az erősen emberközpontú munkahely volt.
Kedves 2.! Rosszul tettem fel a kérdést, nem érettségi tantárgyból buktam, hanem fizikából, amelyből nem szándékoztam érettségizni.
Kedves 3.! Igen, most, év végén bukok fizikából.
Kedves 4.! Persze, megpróbálom attól függetlenül.
Kedves 5.! Értem. Köszönöm a választ! Így már tisztábban látok mindent!
Kedves 6.! Értem. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!