Mik az elvárások emelt történelem érettségin?
Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy milyen évszámokat és szakszavakat kérhetnek vissza érettségin és azt se tudom, hogy milyen esszétémák fordulhatnak elő. Mindenki azon pörög töri érettségi előtt, hogy mindent tudni kell pontosan, mert különben esély sincs a jobb eredményre. Őszintén szólva, eddig nem sokat tanultam, nem mentem mélyebbre a tananyagban, tippre tanultam meg lexikális részeket. Ilyen tudással nekiálltam jó pár érettségi feladatsornak, és a semmiből képes voltam 72%-ot írni nem egyszer, pedig nem is készültem. (5-6 feladatsor) Ennek ellenére nagyon félek, hogy ebben az évben nehezebb lesz, vagy mélyebben belekérdeznek a tananyagba, ezért 1 hete mindent átismételve próbálom a lehető legtöbb lexikális tudást megszerezni,ami sikeres, de mégis valahol fölöslegesnek érzem az eddigi tapasztalatok alapján. Mennyi az esélye, hogy pl. megkérdezik azt, mikor volt a wormsi konkordátum (invesztitúraharcok) vagy hogy IV. Béla ki segítsége által értesült a közeledő tatárokról? Vagy mikor volt a százéves háború (ami nem is szerepel a követelményben). Mit tanácsoltok, mit tanuljak meg inkább ebből a hatalmas halmazból? Van esélyem 60% felleti eredményre, ha a sokat emlegetett évszámokat tanulom meg?2020. ápr. 23. 18:31
1/2 anonim válasza:
Akkor egy, cipőben járunk.
Szerintem főképp a 20. Század történelmet nézd át nagyon.
Meg használj térképet, abban nagyon sok minden benne van.
2/2 anonim válasza:
Én nem emeltezek töriből, de eredetileg arra készültem... Az eddigi erettsegikben én sem találkoztam nehezebb feladatokkal, úgyhogy nagy valószínűséggel idén sem lesz megirhatatlanul nehéz. Bármibe bele lehet bukni, még a középbe is, de ne aggódj, sikerülni fog;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!