Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Sikerülni fog a kémia érettségim?

Sikerülni fog a kémia érettségim?

Figyelt kérdés
még van egy évem,de akarok érettségizni ezéven. képes leszek átismételni a 2 tanult könyvet plusz elöre tanulni a következöt és még gyakorolni is , a számitásokat megtanulni stb.?? ti hogy voltatok vele,? nagyon nehéz egy középszintű,?
2010. júl. 27. 16:18
 1/7 anonim válasza:
Nézd,pl egy egyetemi vizsga kb 2-3 érettségivel felér, 2 könyvet én pl egy hét alatt simán,bőven bevágok. A muszáj nagy úr...menni fog neked is!
2010. júl. 27. 16:50
 2/7 anonim ***** válasza:
szerintem egyszerű volt a 2 éve kémia. inkább a számolásokat gyakorold kicsit. a szóbeli meg maga a vicc. egy jobbképességű, minimálisan előretanuló általános iskolás is lenyomja. (másodéves vegyészmérnök vagyok)
2010. júl. 27. 17:32
 3/7 A kérdező kommentje:
én állatorvos szeretnék lenni és annyira félek ho elszúrom és akkor buktam az egészet, a vegyészmérnöknek milyen érettségi kell? kémia,matek?? és elég a középszintű mindkettőböl,?
2010. júl. 28. 19:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Én most érettségiztem kémiából emelt-szinten, és 69%-os lett. Vegyészmérnöknek mentem a BME-re és fel is vettek oda. Én a magam részéről év közben inkább az elméletet tanultam. A számításokat már korábban megtanultam versenyre készüléskor, illetve tavaly nyáron is azt gyakoroltam, így év közben azt már egyáltalán nem kellett gyakorolnom. A vegyészmérnöknek kötelező a matekból érettségizni, és mellé választhatod a fizikát, vagy kémiát, vagy biológiát,vagy szakmai tárgyat.
2010. aug. 1. 14:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Hogy egy év elég e? :D

Igen, elég arra hogy megtanuld a kémiát, a bioszt, a fizikát és belenézz kicsit a földrajzba, ha esetleg mást választanál felvételi tárgynak...

A viccet félretéve bőven elég, én idén érettségiztem, szóval még friss emlék, és utolsó 3 hétben kezdtem el kémiázni, 5ös érettségim lett.

Különben sokan fikázzák a kémia középsziintet, mondván hogy miylen könnyű, pedig nem az.

Persze ha most elkezdesz tanulni akkor nagyon simán menni fog, mondom én pár hét alatt fejlődtem 5ös szintre, te ha most elkezded és nem sokatd e rendszeresen tanulsz, 90+-t tudnál írni ezt garantálom.

Ja és egy jótanács, számolásokkal ne nagyon foglalkozz :DD

Szinte mindig nagyon primitíveket tesznek bele, én hülye órákat szenvedetm ph-s számolásokkal, és ilyen tömegszázalék-szintű feladatok voltak... Szóval én azt mondom inkább elméletre tanulj.

2010. aug. 1. 14:35
 6/7 A kérdező kommentje:
utolsó neked legyen igazad és menjen simán :) félek mert nagy a tét,de ez az év csak elég lesz megtanulni, am nagyon a könyvre alapszik? ugyértve hogy sokmindent be kell magolni?
2010. aug. 2. 15:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem kell sokmidnent bemagolni, igazából a kémia középszint arról szól hogy legyen nagyjából mindenről fogalmad, de részletesen, konkrétan nagyon kevés dolgot kell tudni. Az emelt szint az ahova már kellenek indoklások, értelmezések, de a középszint menni fog, hidd el, ha most elkezdesz tanulni :D) akkor simán 90 fölöttit fogsz tolni, ez tuti :)
2010. aug. 10. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!