Van esélyem 45%-osra megírni az emelt matek érettségit?
Középfokon 60%-ot írtam de azóta nyilván gyakoroltam meg most is folyamatosan. Viszont az a helyzet hogy hiába gyakorolgattam nem ástam magam olyan mélyen bele a dolgokba (kivéve 1-2 témát), és egy csomó érettségis feladatrésznél elakadok, a megoldókulcs nekem sokszor olyan összetettnek tűnik, hogy nem tudom, hogyan tudnék rájönni, hogy hogyan kezdjek neki. Van még kb. 18 napom, ha napi 6-7 órát intenzíven odafigyelve gyakorlok, szerintetek mennyire esélyes? Alapvetően egyébként tudok logikusan gondolkodni és hamar megértem a dolgokat. (Abban bíztam amúgy, hogy kicsit eltolják legalább, de nem jött össze 😃)
Ha esetleg te is emelt matekra készülsz akkor szívesen olvasnék csak sima tapasztalatokat is, hogy ti hogyan álltok. 😊
Ha 60%-ra írtad meg a középet, az azt jelenti, hogy annyira nem biztos a matektudásod, hogy még függvénytáblával sem sikerült 5-ösre megírni. Ez nekem egyáltalán nem bíztató.
Én mindig azt mondom, hogy még az emelt matek is megírható jóra középszintű tudással (mivel elvétve raknak bele deriválást, integrálást, vagy a feladat olyan jellegű, hogy elemibb eszközzel is megoldható ezek ismerete nélkül is), de ahhoz kell a biztos tudás.
Mindenestre az esély megvan rá. Szerintem nem sok, de van.
Kedves kérdező én szintúgy vagyok, mint te!
54 pontot elkellene érnem, általában az első részt megtudom csinálni, a második részben pedig egy-egy alfeladatot... nagyon remélem, hogy valahogy összejön. Kizártnak tartom, hogy a 8-9-7 -es feladatokhoz lenne majd bármi közöm is... így legalább több idő jut majd a többire..
köszi a válaszokat!
elsőnek: hát igazad van, bár a 60%-os középhez képest sokat fejlődtem, máshogy gondolkodok és állok neki a dolgoknak, ez is hajt előre, köszi, hogy adtál egy kis reményt :D
másodiknak: jó érzés hallani, hogy valaki hasonló cipőben jár mint én :D most kell belehúznunk, mert így nem rontjuk el a lehetőségünk és milyen badass-el leszünk már, hogy 18 nap alatti készüléssel sikerülni fog :D hajrá, drukkolok! én hiszek benne hogy maximum erőfeszítéssel megcsinálhatjuk!
Csak hogy hitelesebb választ is tudjak adni: nekem 40%-osra sikerül, 47 pontot sikerült elérnem. Összességében azt gondolom, hogy nem egy lehetetlen dolog, csak készülni kell rá, ahogy csak lehet. Szóval aki később hasonló cipőbe kerül és ezt olvassa: Hajrá, meg lehet csinálni ;)
6-os voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!